Ervaringen deelnemers

Iedere deelnemer heeft zijn eigen motivatie waarom hij of zij meedoet aan Alpe d'HuZes. De verhalen zijn verschillend maar de rode draad is gelijk: een trieste gebeurtenis omzetten in iets positiefs. Meedoen met BIG Challenge is voor velen een cadeau voor het leven!

De meest bijzondere verhalen hebben we hieronder gepubliceerd. Heb jij ook een bijzonder verhaal? Stuur dan een mail naar info@bigchallenge.eu. Iemand van de commissie PR neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Marc van der Locht (2024)

‘Ik krijg er veel energie van. Iets doen voor een ander’

Donderdag 6 juni beklom Marc van der Locht samen met 5.000 anderen de Alpe d’Huez. De pluimveehouder uit Volkel deed voor het negende jaar op rij mee met BIG Challenge, farmers against cancer, aan de Alpe d’HuZes en is drie keer omhoog gefietst.

Lees hier zijn hele verhaal

Corrie Hendriks en Arianne Schoofs (2024)

'Samen de berg op: van chemo naar Alpe d’HuZes

Corrie en Arianne vertelden hun verhaal op de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge dinsdag 4 juni 2024.

Wie zijn wij: Chemomaatjes , die samen het traject van chemo, operatie, antihormoon-therapie, herstel en trainen van Alpe d’HuZes hebben doorlopen.

Lees hier hun hele verhaal.

Familie Joren (2024)

'Klaarmaken voor een blijvend afscheid, dat doe je samen'

Arie, Paul en Pleun vertelden hun verhaal op de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge, dinsdag 4 juni 2024.

Wilma, mijn vrouw, moeder van Paul en oma van Pleun, overleed op 1 februari 2024 op 69-jarige leeftijd aan kanker. November 2022 werd een tumor in haar baarmoeder geconstateerd.

Lees hier hun hele verhaal.

Arie Joren (2024)

‘Dit jaar ga ik voor Wilma die berg bedwingen’

Wilma, de vrouw van Arie Joren, overleed op 1 februari 2024 op 69-jarige leeftijd aan kanker. “In januari 2022 kreeg Wilma de diagnose dat ze een zeldzame agressieve vorm van kanker had: het neuro-endocrien carcinoom. We kregen al snel de boodschap dat we ons voor moesten bereiden op een definitief afscheid.” Daar ga je dan. 

Lees hier zijn hele verhaal

Arjan en Thea Geerets (2024)Kanker heb je samen’

Arjan en zijn moeder vertelden hun verhaal op de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge 4 juni 2024

Mijn naam is Arjan Geerets en samen met mijn moeder Thea willen wij vertellen wat we drie jaar geleden hebben meegemaakt. Ik ben teamcaptain bij Team BIG Challenge 04 Hertog Jetje. Samen met acht vrienden doe ik dit jaar voor het eerst mee aan de Alpe d’HuZes. 

Lees hier hun hele verhaal.

Arjan Geerets (2024)

Opgeven is geen optie, na herstel van kanker meedoen met BIG Challenge

De 29-jarige Arjan Geerets uit Castenray doet dit jaar met BIG Challenge, farmers against cancer, mee aan de Alpe d’HuZes. Voor hem heel bijzonder. Op 26-jarige leeftijd kreeg hij namelijk lymfeklierkanker. “Ik ben gelukkig weer helemaal beter en ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen voor meer onderzoek naar kanker.”

Lees hier zijn hele verhaal

Henk van der Zanden (2024)

Henk van der Zanden gaat voor achtste keer de berg op

Deze Alpe d’HuZes gaat Henk van der Zanden uit Moergestel (71) voor de achtste keer met BIG Challenge, farmers against cancer, de strijd met de berg aan. Tot nu toe heeft hij al een bedrag van € 125.000 bij elkaar gefietst voor het kankeronderzoek. Zijn streven? “Bij leven en welzijn wil ik de tien keer volmaken.”

Lees hier zijn hele verhaal

 

Govert Sweep (2023)

YouTuber en influencer Govert Sweep

‘Een avontuur met een lach en een traan’

‘Wij zijn van de makkelijke generatie en kunnen alles vanaf de bank regelen. Ik wil jongeren mee geven dat het leven ook afzien is en ga proactief op zoek naar discomfort. Daarvan groei je het meest. Opgeven is geen optie, dat kan iemand met kanker ook niet’, zegt YouTuber, avonturier en influencer Govert Sweep. Lees hier zijn hele verhaal.

Mariëtte Meulenbroeks (2023)

Mariëtte Meulenbroeks blikt terug op Alpe d’HuZes

‘Het was heel heftig, maar prachtig’

Melkveehoudster Mariëtte Meulenbroeks uit Lage Mierde (NB) liep met BIG Challenge de Alpe d’HuZes. Ze liep twee keer de berg op. „Vooral de tweede keer was afzien maar opgeven was geen optie en we hebben de finish gehaald. Wat een finishmoment, geweldig.” Lees hier haar hele verhaal.

Johan Verbeek (2023)

Leghenhouder Johan Verbeek fietste met BIG Challenge de Alpe d’HuZes

‘BIG Challenge smaakt naar meer’ ‘Een echt cadeau voor het leven’

Dit jaar beklom leghenhouder Johan Verbeek uit Renswoude (U) eindelijk de Alpe d’Huez. „Wat een ervaring. Meedoen met BIG Challenge is helemaal geweldig. Echt een cadeau voor je leven”, zegt Johan. BIG Challenge finishte met 1.245.620,31 euro donderdag 1 juni om half 8.

Lees hier zijn hele verhaal.

Marcel Merkens (2023)

Marcel Merkens blikt terug op deelname Alpe d’HuZes

De tweede keer was zwaar maar het is gelukt’

Varkenshouders Marcel en Anette Merkens uit Ingen (Gld) namen afgelopen week met hun dochter Evi deel aan Alpe d’HuZes. Samen met hun teamgenoten, voornamelijk burgers uit zijn omgeving, hebben ze met verschillende acties en donaties meer dan 50.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar gekregen. Marcel kijkt terug op een mooi avontuur ‘met een lach en een traan’. Lees hier zijn hele verhaal.

Peter Druijff (2023)

Gestopte varkenshouders doen mee met BIG Challenge

‘Op de klompen onmacht omzetten in kracht op de Alpe d’Huez’

Na 40 jaar ondernemen in de varkenshouderij, hebben Peter en Ria Druijff dit jaar een nieuwe uitdaging: meedoen met BIG Challenge, farmers against cancer, en zoveel mogelijk geld ophalen voor kanker. Als extra uitdaging wil Peter de Alpe beklimmen op zijn boerenklompen. ‘Nu eerst de nodige kilometers trainen en natuurlijk nog meer geld ophalen voor de strijd tegen kanker’, zegt de 60 jarige voormalige varkenshouder. Lees hier zijn hele verhaal

Arno Rops (2023)

Arno Rops uit Ens ging met BIG Challenge naar Alpe d’HuZes

 

‘Wat een avontuur met een lach en een traan’

Arno Rops, melkveehouder uit Ens, is net terug van een week Alpe d’HuZes. „Ongelooflijk wat een evenement en wat een bedrag voor onderzoek naar kanker. Je emoties gaan alle kanten op. Als je er niet bij bent geweest, kunt je je er niets van voorstellen.” Hij kijkt terug op een mooi avontuur ‘met een lach en een traan’. Lees hier zijn hele verhaal.

Monique van Loon (2023) doet mee met Alp d'HuZes voor Rita

‘Iedereen kent wel iemand met kanker’. Het is helaas de realiteit, ook voor Monique van Loon uit het Brabantse Sint Hubert. Als ervaren vrijwilliger bij het BIG Challenge-team, farmers against cancer, dat jaarlijks met de Alpe d’HuZes meedoet, heeft Monique al veel mensen met de ziekte leren kennen. Maar toen in 2022 bekend werd dat één van haar beste vriendinnen Rita gediagnostiseerd was, trok Monique de stoute wandelschoenen aan om ook die berg op te lopen en geld in te zamelen voor KWF.  Lees hier haar verhaal

Janny Brouwer (2023)

Je leven staat stil, maar gaat tegelijkertijd zo hard door. Het doorzettingsvermogen van mijn broer was aanstekelijk en donderdag neem ik dat mee naar de Alpe.

Mijn naam is Janny Brouwer, 22 jaar en een Fries in hart en nieren. Friesland wissel ik op de werkdagen af met Dronten, ik ben student Dier- en Veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten en ik ben lid van de mooiste en grootste agrarische studentenvereniging van Nederland, USRA. Lees hier haar hele verhaal

‘Het wordt heel heftig maar ik heb er veel zin in’

 

Melkveehoudster Mariëtte Meulenbroeks uit Lage Mierde (N.-Br.) weet op voorhand dat ze een heftige week tegemoet gaat tijdens Alpe d’HuZes in Frankrijk: “Maar ik heb er ontzettend veel zin in.” Lees hier haar hele verhaal.

"Hoge golven kun je niet voorkomen, je kunt wel leren surfen"

 

Als er veel kanker in je familie voorkomt weet je dat je ongewild deel uitmaakt van een risicogroep. Hierin kun je een afwachtende houding aannemen en afwachten wat de toekomst brengt. Echter, het woord ‘afwachten’ komt niet voor in het woordenboek van Sandy Huijbregts. Lees haar verhaal

Yvonne Knapen (2023) "Leef! al heb je nog zoveel verdriet"

In 2017 liep Yvonne al een keer de alp op met de Alpe d'HuZus. Haar schoonzus was net overleden en ze ging toen last-minute mee met team BIG Challenge- Agrifac naar Frankrijk, een heel team voornamelijk uit het Limburgse Veulen. Het team haalde dat jaar maar liefst € 85.000,- op voor KWF. Maar het noodlot zou haar binnen een jaar nog drie keer treffen. Nu gaat ze samen met haar dochters, Fieke en Lynn, nog een keer de berg op met team BIG Challenge.

Lees hier haar hele verhaal.

Blogs Geneviève Verberk gebundeld

Geneviève Verberk was een van onze kanjers als vrijwilligster van de PR extern commissie. Via vrienden leerde Geneviève BIG Challenge kennen. In 2014 kreeg Geneviève de diagnose galwegkanker met slechte vooruitzichten. Geneviève, socioloog en beleidsmedewerker in de zorg, schreef de spanning van zich af in mooie blogs waarmee ze familie en vrienden op de hoogte hield van haar leven en haar ziekteproces. Vanaf januari 2017 zette ze zich in voor BIG Challenge en schreef vele motivatieverhalen van deelnemers. In 2019 besloot ze om zelf in 2020 de berg op te gaan lopen en startte met blogs over haar deelname en sponsoracties. 

Lees hier de BIG Challenge blogs van Geneviève.

Koos Gondelach (2022): "Diep onder de indruk, wat een fantastisch evenement!"

 “Ik ben diep onder de indruk van alles wat ik donderdag, en eigenlijk de hele week, tijdens Alpe d’HuZes heb mee gemaakt”, vertelt Koos Gondelach. Koos fietste 1 maal de Franse berg Alpe d’Huez omhoog. Vooraf had hij best veel twijfels of de beklimming wel goed zou komen omdat hij na zijn genezing van acute leukemie zijn lichaam weer helemaal opnieuw moet ontdekken:  “je weet niet wanneer de vermoeidheid toeslaat en de week voor Alpe d’HuZes werd ik ook nog eens fors verkouden. 

Lees hier zijn hele verhaal

Vrijwilliger Jan Lamers (2022): ‘Ik zorg liever voor anderen dan dat ik zorg ontvang’

“Kom Toos, we gaan fietsen”, zei de gepensioneerde Jan Lamers uit Overloon op een mooie dag in 2010. “We fietsten door Deurne en zagen dat er op een varkensbedrijf een open dag was. Natuurlijk gingen we even een kijkje nemen. Het was nog bij een oude klant van mij.” Jan werkte zijn hele leven in de agrarische sector waarvan vele jaren in de varkens- en pluimveehouderij bij voormalige fokkerijorganisatie Euribrid.

Lees hier zijn hele verhaal

Mark de Brouwer (2020): "Volgend jaar ben ik hier weer"

Eén keer eerder begon Mark de Brouwer uit Spoordonk aan de beklimming van de Alpe d’Huez. Door hevig onweer kon hij zijn klim niet afmaken. Als het aan Mark ligt gaat daar dit jaar    verandering in komen. Helaas is dat zojuist afgeblazen vanwege de coronacrisis. Maar Mark gaat de top bereiken; dat staat vast.

Lees hier zijn hele verhaal

Jos Litjens (2019): “Nu kan ik iets doen, nu kan ik onmacht omzetten in kracht”

Het is niet het eerste keer dat Jos Litjens tijdens de Alpe d’HuZes week erbij is. Vorig jaar stond hij als toeschouwer aan de kant om zijn jongste dochter Milou aan te moedigen die als deelneemster van het Boerendochterteam van BIG Challenge de strijd met de Alp aanging. “Het was een heel bijzondere week die me ontzettend heeft geraakt.

Lees hier zijn hele verhaal

Monique van Loon (2019): 'Als ik iets kan doen, dan zeg het maar'

Monique van Loon is al jarenlang een gewaardeerd lid van de PR-commissie van BIG Challenge. Veel BIG Challengers zullen haar kennen. Op de berg is ze altijd druk in de weer: een interview hier, een twitterbericht daar, even nog snel een perscontact regelen en zorgen dat de dagelijkse blogs online komen te staan. Wat is haar motivatie voor haar enthousiaste inzet voor BIG Challenge? 

Lees hier haar hele verhaal

Leon en Monique van der Velden (2019): “Het blijft een fantastische ervaring”

Meedoen met BIG Challenge en Alpe d’HuZes is voor Leon (43) niet nieuw; de varkenshouder en zijn vrouw Monique zijn sinds 2011 al vier keer naar Frankrijk afgereisd waar ze de berg zowel hebben gefietst als hardgelopen. Ook hebben ze ter ondersteuning van het evenement altijd ter plaatse vrijwilligerswerk voor BIG Challenge gedaan.

Lees hier hun hele verhaal

Ilona van Leeuwen (2019) doet voor het eerst mee: "De knop moet om"

Ilona van Leeuwen uit Helden was al eerder van de partij met BIG Challenge bij Alpe d’HuZes; als verzorger, vrijwilliger en als deelnemer aan Alpe d’HuZus. Dit jaar staat haar een nieuwe uitdaging te wachten: met BIG Challenge mee doen aan Alpe d’HuZes en drie keer fietsend de berg trotseren. Ilona is gedreven van deze uitdaging een succes te maken.  Een gedrevenheid die voorkomt uit een bijzondere motivatie.

Lees hier haar hele verhaal

Gosse Smid (2018): “Een kippenvelmoment zonder weerga”

Alpe d’HuZes 2018 wordt niet alleen een jubileumjaar voor BIG Challenge. Ook Gosse Smid uit Zetten reist dit jaar samen met zijn partner Jannemieke Termeer voor de tiende keer af naar de legendarische Alp. Wat heeft hij meegemaakt in die tien jaar en wat drijft hem om zich al die jaren als vrijwilliger voor Alpe d’HuZes en BIG Challenge in te zetten?

Lees hier zijn hele verhaal

Milou Litjens (2018): "In het bijzonder mam en mijn tante neem ik mee naar de top"

Bij de 10e BIG Challenge-editie zal ook de 25-jarige Milou Litjens met het Boerendochters-team de strijd met de Alpe aangaan. De voorbereiding hierop heeft Milou niet alleen een flink aantal donaties opgeleverd, maar heeft ook de liefde in haar leven gebracht. 

Lees hier haar hele verhaal

Angelique van Loon (2018): "Niet drie, maar vier keer is scheepsrecht."

Al drie keer was ze er bij, maar niet eerder ging de 21-jarige Angelique van Loon fietsend de Alpe d'Huez op. De vierde keer gaat het er van komen. Met het boerendochtersteam van BIG Challenge, farmers against cancer, gaat ze op 7 juni de strijd aan: vier keer de berg op om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen.

Lees hier haar hele verhaal

Mike Frijters (2018): “Ik ga mij keihard inzetten voor de strijd tegen kanker”

Wat een kanjer. Een jaar geleden had Mike Frijters, lid van het Veehouderijteam van BIG Challenge er net zijn 8e chemo op zitten. Nu is hij volop in actie om op 7 juni tegen de Alpe d’Huez op te fietsen voor Alpe d’HuZes/KWF.

Lees hier zijn hele verhaal

Lex Houweling (2018): Tien jaar BIG Challenge. Zo vader, zo zoon

Net zestien jaar is Lex Houweling ten tijde van zijn eerste deelname aan Alpe d’HuZes. Samen met zijn vader Herman komt hij in 2009, de eerste editie van BIG Challenge, de finish van de legendarische alp over. Bij de tiende BIG Challenge editie, in juni van dit jaar, zal hij weer aan de start staan: nu niet alleen als zoon van en als deelnemer maar ook als teamcaptain én bestuurslid van BIG Challenge.

Lees hier zijn hele verhaal

Bastiaan van Eck (2018): "Dat kwam als een mokerslag binnen"

Samen met zijn zus Jantine en zwager Arie van Zandwijk doet Bastiaan van Eck mee aan de Alpe d'Huzes. Bastiaan, Jantine en Arie zijn lid van het BIG Challenge-team De Heus 2. In juni wil hij de bekende berg in de Franse Alpen lopend bedwingen. Twee keer.

Lees hier zijn hele verhaal

Henriëtte van Gorp (2018): "Passie voor fietsen en de agrarische sector"

Bij Coppens Diervoeding is het al een aantal jaar onderwerp van gesprek: “We zouden eigenlijk eens met BIG Challenge mee moeten doen met Alpe d’HuZes.” Na jaren van praten, wordt 2018 een jaar van doen. Coppens Diervoeding gaat de Alpe d’HuZes op! 

Lees hier haar hele verhaal

Rafke Heuvelmans (2017): “Ik denk dat het wel gaat lukken”

Rafke Heuvelmans is acht jaar als haar moeder Chantal borstkanker krijgt. Daar blijft het niet bij. Ruim een jaar later krijgt haar moeder schildklierkanker en weer een jaar later blijkt de borstkanker uitgezaaid te zijn. 

Lees hier haar hele verhaal

Aafke Claessens (2017): "Op de berg is iedereen gelijk"

Op 1 juni staat Aafke Claessens uit Ysselsteyn aan de start van haar eerste Alpe d’HuZes als deelnemer van BIG Challenge. “Ik ben er klaar voor, maar vind het spannend”, vertelt de negentienjarige HAS-student.

Lees hier haar hele verhaal

Hessel Bouma (2017): "Een goede basisconditie en bezig blijven" 

Hij is bijna 77 jaar als hij 1 juni weer aan de start van Alpe d’HuZes staat. Daarmee is Hessel Bouma uit Friesland de oudste BIG Challenger van dit jaar. Zijn geheim: een goede basisconditie en bezig blijven.

Lees hier zijn hele verhaal

Jannemieke Termeer (2017): "Ik ga een berg beklimmen"

Jannemieke is fotograaf van beroep, heeft fotografie als hobby en als vrijwilligerswerk doet ze ook iets dat te maken heeft met fotografie. Jannemieke zonder fototoestel is dan ook net zo iets als Picasso zonder penseel. Maar kijk niet raar op als je haar dit jaar toch in een andere gedaante tegenkomt. 

Lees hier haar hele verhaal

Brazilianen overweldigd door Alpe d’HuZes

“Door de kou en de inspanning voelde ik mijn handen en mijn lichaam niet meer. Alles was verkrampt, maar wat was het mooi om mee te maken,”

Lees hier hun hele verhaal

Corrie van Leerzem en Jesse Crusio (2017): "Waarom wij meedoen?"

BIG Challenge-deelnemers Corrie van Leerzem en haar vriend Jesse Crusio gaan dit jaar lopend de Alpe d'Huez bedwingen. 

Lees hier hun hele verhaal

Ton van Welie (2017): "Een cadeau voor het leven" 

Na twee jaar de Alpe d’HuZes te hebben gefietst staat het besluit van Ton van Welie vast. Het derde jaar (2017) zal hij als teamcaptain van de Boerenjongens langs de lijn staan. Maar dan slaat het noodlot toe en veranderen zijn plannen. 

Lees hier zijn hele verhaal

Wiebe van der Sluis: "Waarom BIG Challenge"

Zou je iets binnen BIG Challenge willen doen? Die vraag werd mij vijf jaar geleden gesteld. Mijn hart zei ja, maar het verstand hield me tegen. Toch liet het verzoek me niet los.

Lees hier zijn hele verhaal

Ellen en Geneviève (2017): Samen sterk voor BIG Challenge

Zo’n twintig jaar geleden kwamen ze elkaar voor het eerst tegen in de wachtkamer van de verloskundige, allebei in verwachting van hun eerste kind. Dat was het begin van een hechte vriendschap waarin voor elkaar klaar staan een vanzelfsprekendheid werd.

Lees hier hun hele verhaal

Mieke van de Pas (2017): “Een uitdaging om naar uit te kijken”

In de serie ‘Bijzonder’, geschreven voor de website van Alpe d’HuZes, komen regelmatig deelnemers aan het woord. Dit keer Mieke van der Pas, lid van het BIG Challenge-team. Zij is momenteel in behandeling voor borstkanker en gaat de berg oprennen.

Lees hier haar hele verhaal

Harriet Middendorp (2017): "Die sfeer van Alpe d'HuZes moet je beleven."

'lk kan wel duizend verschillende soorten motivaties opschrijven', stelt Harriët Middendorp (45) uit het Drentse Foxwolde over haar reden om mee te doen aan BIG Challenge. Zij heeft voor haarzelf als doel gesteld dat zij tijdens Alpe d'HuZes de Alpe d'Huez vier keer met de fiets wil bedwingen.

Lees hier haar hele verhaal

Dianne Souny over Alpe d'HuZes 2017: "Dat zal, ga, wil en moet ik doen"

Alpe d’HuZes is een actie, waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto 'opgeven is geen optie' op één dag de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

Lees hier haar hele verhaal

BIG Challenge 23 Agrifac beklimt als eerste loonwerkteam de Alpe d'HuZes 

Door toenemend specialisme van machines en stijgende kosten van investeringen besloten Timmermans Agri Service BV en Gebr. Reintjes BV in 2011 meer te gaan samenwerken. Harm Timmermans en Frank Reintjes komen uit hetzelfde dorp, waar ze elkaar ook tijdens privé activiteiten spreken. 

Lees hier hun hele verhaal

Betsie Liefting (2017): "Dit geeft ons de kans er wat aan te doen "

‘Ik ben best beduusd van alle reacties die ik krijg’, zegt varkenshoudster Betsie Liefting (55) uit Nijkerk, die samen met haar man Evert (54) tijdens Alpe d’HuZes zich als vrijwilliger inzet en daarnaast de pittige berg één keer omhoog wandelt.

Lees hier haar hele verhaal

Will de Brouwer (2017): "Een heel bijzonder jaar voor mij"

Team BIG Challenge Ter Heerdt neemt in 2017 voor het eerst deel aan Alpe d'HuZes. Teamcaptain Will de Brouwer vertelt openhartig waarom hij voor de tweede keer mee gaat doen aan!

Lees hier zijn hele verhaal

Jessica Verhoeven-van Boxtel: "Alpe d’Huzes, 1 juni 2017, mijn doel!"

Een gewone vrijdagavond, lekker even douchen en dan met mijn gezinnetje op de bank. Drukke week gehad, dus lekker even niks. Goh, wat voel ik nou?

Lees hier haar hele verhaal

Iveke van Gerven (2016): "Ik fiets Alpe d'Huzes voor de toekomst"

Als ik iemand ken die niet klein te krijgen is, dan is het Iveke van Gerven. Ze is grappig, stoer, lief en beresterk. Maar vooral is ze onwrikbaar positief.

Lees hier haar hele verhaal

Arjan van der Meijden (2016): "Ja, VROEGER wel ...!"

Mijn zus (41) is eind mei 2014 naar haar huisarts gegaan want al enige tijd had zij al last van haar heup. Omdat fysiotherapie niet hielp heeft zij foto’s laten maken. Direct is ze terug geroepen bij de huisarts die haar vertelde dat het om uitzaaiing van borstkanker ging.

Lees hier zijn hele verhaal

Jan Ebskamp (2015): “Centen zijn binnen, fietsen gaat niet”

Jan Ebskamp (53) uit Groot-Ammers is lid van het ForFarmers-team van BIG Challenge en pechvogel.

Lees hier zijn hele verhaal

Sierd en Annalies Dolstra (2015): "Meer dan een sportieve uitdaging."

Er komt vaak veel naar boven als de deelnemers aan Alpe d’Huzes gevraagd wordt naar hun motivatie om zes keer de roemruchte fietsberg Alpe d’Huez met zijn 21 haarspeldbochten te beklimmen. Zo ook bij vader Sierd en dochter Annalies Dolstra. ‘Opgevenis geen optie.

Lees hier hun hele verhaal

Inge van Schip (2015) fietst voor haar vader en moeder

Inge van Schip (13) uit het Gelderse Alphen aan de Maas is de jongste deelnemer van BIG Challenge, farmers against cancer.

Lees hier haar hele verhaal

Hugo Bens (2015): "Wat kan ik doen naast er gewoon zijn als het nodig is"

Hugo Bens, legpluimveehouder in het Brabantse Haps en vakgroepvoorzitter pluimvee ZLTO, fietst dit jaar mee met BIG Challenge.

Lees hier zijn hele verhaal

Clementine de Jong (2014): "Ik fiets omhoog met twee kanjers in mijn gedachten"

Op de vorige koersdag van Alpe d'HuZes - 6 juni 2013 - nam ze het besluit: volgend jaar ben ik er ook bij.

Lees hier haar hele verhaal

Will de Brouwer (2014): "ik wil mijn steentje bijdragen"

In gesprek met een fietser met een bijzondere motivatie. Will de Brouwer; in september 2012 werd bij zijn vrouw Miranda borstkanker geconstateerd.

Lees hier zijn hele verhaal

Geertjan van Groenland, een vrijwilliger met bijzondere motivatie

Vrijwilligerswerk: daar krijg ik energie van! Op de koffie bij Geertjan van Groenland in het Brabantse Vierlingsbeek, een dorpje van 2.700 inwoners aan de Maas.

Lees hier zijn hele verhaal

Wim Luiten (2014): "ik ben trots op onze veehouders"

Afgelopen weekend fietste CRV-vertegenwoordiger Wim Luiten 190 kilometer om zijn benen voor te bereiden op Alpe d’HuZes 2014. Hij doet voor de tweede maal mee. Waarom? En wat hoopt hij ermee te bereiken?

Lees hier zijn hele verhaal

Andre Nijenhuis (2014): "ik ga deze uitdaging aan voor mijn zoon Bas"

Even voorstellen: ik ben Andre Nijenhuis, 57 jaar en getrouwd met Irma. We hebben drie zonen en twee mooie schoondochters.

Lees hier zijn hele verhaal

Chris Schrooten (2014): "het geld van Alpe d'HuZes wordt goed besteed"

Tijdens een bijeenkomst van BIG Challenge kreeg CRV-medewerker Chris Schrooten helder zicht op het onderzoek dat door Alpe d'HuZes mogelijk wordt gemaakt.

Lees hier zijn hele verhaal

Gert Anker (2014): "fietsen is mooi en het doel spreekt mij aan"

Ik hoop de Alpe d’Huzes 5x te fietsen. Mijn motivatie is dat ik fietsen mooi vind en het doel me aanspreekt, namelijk geld inzamelen voor KWF. 

Lees hier zijn hele verhaal

Miranda Snepvangers (2014): "de reacties van sponsors zijn bijzonder"

Miranda Snepvangers weet waarom ze de berg gaat beklimmen: ze heeft zelf kanker gehad. De veehoudster fietst mee in het CRV-team voor Alpe d'HuZes.

Lees hier haar hele verhaal

Anja Vandierendonck (2014): "deze beklimming wordt hét keerpunt in mijn leven"

Nadat ze zelf kanker heeft overwonnen, gaat veehoudster Anja Vandierendonck op 5 juni 2014 opnieuw tot het uiterste. 

Lees hier haar hele verhaal

Simone en Frank van Hees (2013): Toer voor Frans

Heel bijzonder, heel gewoon. Gewoon een heel bijzonder persoon Met deze woorden begon de rouwadvertentie die wij als vrienden geplaatst hebben voor onze vriend Frans van Galen.

Lees hier hun hele verhaal

Henk Kuijpers en team Boerenbond Deurne (2012 en 2013)

Druk met de alledaagse dingen, gaan de dagen vaak snel en onopvallend voorbij. Zaken die er echt toe doen, zien we daarbij wel eens over het hoofd.

Lees hier zijn hele verhaal

Arie Joren (2012 en 2013) en zijn reddende engelen

Een gesprek met een fietser met een bijzondere motivatie: Arie Joren. In april 2010 kreeg Arie te horen dat hij maagkanker had. "Ik had maagklachten die maar niet overgingen.

Lees hier zijn hele verhaal

Arnold Reichert (2012): "als je binnenkant maar hetzelfde blijft "

"Met Ellen op mijn bagagedrager is opgeven voor mij geen optie!", zegt Arnold Reichert. Arnold (51) is getrouwd met Ellen (48) en samen hebben ze twee dochters Chantal (14) en Anouk (12).

Lees hier zijn hele verhaal

Roland van Asten (2012): "ik fiets voor mijn vader"

"De kop in de wind en stampen op de pedalen, anders kom je er niet. Mijn vader Henry heeft kanker en zijn gevecht tegen deze ziekte inspireert mij om aan Alpe d’HuZes deel te nemen!"

Lees hier zijn hele verhaal

Hans en Stefan Diepstraten (2012) fietsen voor 'ons Ingrid'

Twee fietsers met een bijzondere missie, want in 2008 verloren ze hun zus Ingrid aan kanker.

Lees hier hun hele verhaal