Henk Kuijpers

een echte Walsbergse mens, Jos van Nunen, inspireert Henk Kuijpers en team Boerenbond Deurne (2012 en 2013)

Druk met de alledaagse dingen, gaan de dagen vaak snel en onopvallend voorbij. Zaken die er echt toe doen, zien we daarbij wel eens over het hoofd. De laatste tijd was dat voor mij anders. Regelmatig had ik contact met Jos. We spraken dan over de activiteiten die in gang waren gezet voor de sponsoracties voor de Alpe d' HuZes.

Ik ken Jos al jaren, maar sinds ik vorig jaar voor hem mocht fietsen tijdens de Alpe d’HuZes was het voor mij steeds erg leerzaam om te zien en te horen hoe Jos sprak over zijn ideeën om ons te helpen met de acties voor 2013. Hij redeneerde altijd vanuit het oogpunt van de ander. “Ik ga zeker met jullie mee straks. Als het niet met de fiets kan, dan doe ik het toch zeker op een brommer!”

Zelfs de laatste weken had Jos nog de beste ideeën voor de Big Challenge-benefietavond op 22 maart en de actie samen met het Summa College. Op zaterdag - drie dagen voor zijn overlijden - heeft hij me nog gebeld om me bij te praten. Het deed pijn om te horen dat wat zijn geest wilde, zijn lichaam niet meer kon.

Toen zijn zoon Guus me vertelde dat een laatste wens van Jos een gift voor Alpe d’HuZes 2013 moest zijn, werd ik stil. Een gift in plaats van bloemen. Dat is Jos van Nunen ten voeten uit. De manier waarop iedereen hierop heeft gereageerd, geeft aan wat hij voor iedereen betekende.

Wilma, zijn vrouw, belde mij later met de vraag of ik samen met de kinderen Tom, Guus en Suzanne de inhoud van de collectebussen wilde komen tellen. Een heel apart moment. Verdriet, respect, een lach en een traan, het kwam allemaal voorbij. Ik vond het heel bijzonder dat ik daarbij aanwezig mocht zijn. De bussen waren gevuld met maar liefst 2.159 euro. Tot het laatst toe heeft Jos ons dus gesteund.

Wij zijn als team van de Boerenbond Deurne blij en trots dat we voor Jos mogen fietsen. Hij zal er zeker bij zijn op 6 juni en helpen om ook ons sportieve doel te halen. 

Bedankt Jos, namens het hele Big Challenge-team van BoerenBond Deurne!