Will de Brouwer (2014)

"ik wil mijn steentje bijdragen"

In gesprek met een fietser met een bijzondere motivatie. Will de Brouwer; in september 2012 werd bij zijn vrouw Miranda borstkanker geconstateerd. "Miranda heeft veel profijt gehad van de programma’s die door Alpe d’HuZes gesponsord zijn. Daarom wil ik ook mijn steentje bijdragen en fiets ik mee met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Samen zamelen we geld in, zodat anderen die getroffen worden door kanker kunnen strijden voor een goed, gezond en gelukkig leven met kanker.” 

Op de koffie bij Will (42) en Miranda (38) de Brouwer in het Brabantse Spoordonk, bij Oirschot. Will fietst de Alpe d’HuZes met BIG Challenge, Miranda gaat de Alpe d’HuZus lopen. Samen hebben ze een zoon Mark (13) en dochter Anne (11). Will werkt als technisch adviseur bij Ter Heerdt kuikens en hennen en Miranda is ziekenverzorgster bij Liduina in Boxtel. 

Als nevendoel hebben we promotie van onze mooie agrarische sector. Met veel beleving werken wij en onze klanten dagelijks aan uw eten. Dierwelzijn is van groot belang in onze pluimveesector, maar ook voedselveiligheid is een item waar zeer veel aandacht aan besteed wordt.
We zitten momenteel in Nederland al op een zeer hoog niveau als het gaat om dierwelzijn en voedselveiligheid. Ondanks dat, werken pluimveehouders nog dagelijks aan verbeteringen waar dat mogelijk is. 

Persoonlijk is het voor mij heel bijzonder om dit jaar als teamcaptain mee te gaan naar Alpe d'HuZes. In 2012 is bij mijn vrouw Miranda borstkanker geconstateerd. Chemokuren, operaties, bestralingen, medicatie en een lange tijd van herstel volgde. Miranda heeft ook meegedaan aan de react-studie wat mede mogelijk is gemaakt met geld van Alpe d'HuZes. 
In 2014 heb ik zelf Alpe d'Huzes gefietst en Miranda heeft de Alpe d’HuZus gelopen. Samen hebben we mogen ervaren wat voor geweldig evenement dit is. Het is een week met een lach en een traan, vreemden worden vrienden en er heerst een saamhorigheid die je niet meer zou verwachten in deze wereld. ECHT GEWELDIG!

Begin 2016 kwam onze wereld helaas weer op zijn kop te staan! Miranda kreeg steeds meer klachten en last van haar gewrichten en in februari kregen we het bericht wat niemand wil horen. Er zijn uitzaaiingen in de botten geconstateerd en een onzekere periode breekt aan. Met regelmatig onderzoeken, behandelingen en de juiste medicatie is het momenteel onder controle.
Samen met Ter Heerdt willen wij onze krachten bundelen, een mooie teamprestatie neerzetten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.