FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over BIG Challange en Alpe d'HuZes. Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust contact op met het secretariaat van BIG Challenge. Op de deelnemerswebsite staan meer vragen en antwoorden, speciaal voor degenen die al meedoen met BIG Challenge.

 

 

 

Wat is BIG Challenge precies?

BIG Challenge bestaat uit een groep mensen uit de agri & food business die jaarlijks in een wisselende samenstelling met zoveel mogelijk teams meedoen met Alpe d’HuZes. Het doel is jaarlijks minimaal € 1 miljoen bij elkaar fietsen en lopen. Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren ze allerlei sponsoractiviteiten. Natuurlijk om veel geld in te zamelen maar ook om bij een breed publiek de land- en tuinbouw positief te promoten. 

Wat is het verschil met Alpe d’HuZes?

Alpe d'HuZes is het grote Nederlandse evenement waarbij duizenden deelnemers begin juni de Franse berg Alpe d’Huez zoveel mogelijk keer op fietsen of lopen. Op die manier willen ze veel sponsorgeld ophalen voor het kankeronderzoek door KWF. Onder de vlag van BIG Challenge doen tientallen teams uit de agrarische sector mee met Alpe d'HuZes.

Hoe gaat aanmelden in zijn werk?

Deze site heeft een deelnemersomgeving, zie de knop rechtsboven. Daar staat nauwkeurig beschreven wat je moet doen om je aan te melden voor BIG Challenge en Alpe d’HuZes.

Ik ben nog niet zo getraind. Kan ik dan wel meedoen?

Dat hoeft geen probleem te zijn. Sommige deelnemers gaan zes keer de berg op, voor anderen is één of twee keer voldoende. Vanzelfsprekend zijn je basisconditie, de trainingstijd tot het evenement en persoonlijke omstandigheden bepalend hoe ver je kunt gaan.

Hoe lang is het fietsen of lopen op de berg?

De statistieken van de Alpe d'Huez: 13,8 kilometer, 21 bochten en een stijgingspercentage van gemiddeld 8,2%. De top van de Alp ligt op een hoogte van 1.860 meter; vanaf het dorpje Bourg d'Oisans leg je 1.061 hoogtemeters af. Terug naar de vraag: om zes keer de berg op te fietsen moet je elke keer binnen anderhalf uur boven zijn. Maar je mag er de hele dag over doen, ook als je maar 1 keer neer naar boven gaat. Deelnemen is ook hier belangrijker dan winnen.

Ik wil jullie op een andere manier steunen. Hoe kan ik dat doen?

Dat kan altijd! Er is altijd behoefte aan vrijwilligers, zowel bij BIG Challenge als Alpe d’HuZes. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Financiële steun kan altijd via één van de deelnemers of rechtstreeks naar BIG Challenge.

Hoeveel gaat deelname mij ongeveer kosten?

Inschrijven bij Alpe d’HuZes kost € 140 tot 2 januari 2023, daarna € 155 per persoon. Daar krijg je ook loop- of fietskleding van Alpe d’HuZes voor. Inschrijven bij BIG Challenge kost niets. Daarnaast schaffen de meesten loop- of fietskleding van BIG Challenge aan, wat ongeveer € 60 voor een loopset en € 110 voor een fietsset kost. Een indicatie voor een appartement in Frankrijk is € 500 tot € 600 voor 4 personen, maar er zijn verschillen in type appartement. Eten en drinken in Frankrijk is voor eigen rekening. Dat kan gezamenlijk via Alpe d'HuZes, maar ook in het appartement zelf iets maken of in een restaurant in het dorp.