Dianne Souny (2017)

"Dat zal, ga, wil en moet ik doen"

Alpe d’HuZes is een actie, waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto 'opgeven is geen optie' op één dag de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.
Dianne vertelt: ‘Het goede doel Alpe d’HuZes ken ik al langer, ik was echter in de veronderstelling dat men alleen fietsend kan deelnemen. Vlak voor de kerst kwam ik erachter dat men ook lopend de berg kan bedwingen. Toen ik dat zag heb ik geen minuut getwijfeld: Dit zal, ga, wil en moet ik doen !.
Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker teweeg kan brengen. In 2015 overleden zowel mijn moeder (borstkanker) als beste vriendin (hersentumor) aan deze onmenselijke ziekte.

Eind mei ga ik, samen met verschillende collega’s van DLV Advies, richting Frankrijk. We zullen dan een week daar verblijven: Op donderdag 1 juni vindt in die week ‘de grote Alpe d’HuZes’ plaats. Of in mijn geval ‘Alpe d’HuDeux’, aangezien ik 2 keer lopend de berg ga beklimmen (met welgeteld 42 haarspeldbochten in totaal) ...
Om deel te mogen nemen aan Alpe d’HuZes dien ik als sponsorgeld 5.000 euro te verzamelen, een heel bedrag… In dit bedrag zijn overigens geen reis-en verblijfskosten inbegrepen. Ik ga de uitdaging aan vanuit de stichting BIG Challenge: Vanuit Alpe d’HuZes vraagt men deelnemers om 2.500 euro aan sponsorgeld te verzamelen, Stichting BIG Challenge verdubbelt dit bedrag naar 5.000 euro...
Om geld in te zamelen heb ik onder meer 3 grote acties bedacht, te weten bij Sportschool Body Style op zondag 12 maart, een garagesale in de Mussenstraat in Uden en een geweldig leuke actie voor de kinderen van basisschool Camelot te Uden.
Tevens ben ik bijvoorbeeld afgelopen week bij zo’n 200 adressen aan de deur geweest om te vragen of men de komende maanden lege flessen(bonnetjes) wil bewaren, zodat ik die over een paar maanden op kan halen bij de mensen en op die manier (weer) extra sponsorgeld kan verzamelen.Ook heb ik via mijn Facebook-pagina afgelopen week namens BLSSD with FRNDS 10 kaartjes te koop aangeboden voor the indoor Blssdtival, dat op 1 april plaatsvindt te Veghel. Opbrengst van deze 10 kaartjes gaat naar de strijd tegen kanker…
Kortom: ik ben er druk mee! Maar dat geeft niet, het geeft me ontzettend veel kracht dat ik eindelijk verdriet om kan zetten in energie, veel energie!

Als voorbereiding op 1 juni sport ik 3 keer per week bij Body Style. Ik was daar al 3x per week te vinden: de fietslessen heb ik momenteel op een laag pitje gezet, in plaats daarvan ga ik regelmatig trainen op de loopband, stel de helling in en lopen maar…. Pittig hoor! En dan te bedenken dat het 1 juni een afstand van zo’n kleine 30 km betreft…! Maar ook dan geldt: Opgeven is geen optie!