Arjan Geerets (2024)

Opgeven is geen optie, na herstel van kanker meedoen met BIG Challenge

De 29-jarige Arjan Geerets uit Castenray doet dit jaar met BIG Challenge, farmers against cancer, mee aan de Alpe d’HuZes. Voor hem heel bijzonder. Op 26-jarige leeftijd kreeg hij namelijk lymfeklierkanker. “Ik ben gelukkig weer helemaal beter en ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen voor meer onderzoek naar kanker.”

In maart 2021 kreeg Arjan een bult in zijn nek. “Normaal ga ik niet zo snel naar de huisarts maar deze bult groeide zo snel. Dat is niet goed dacht ik direct.” Het was nog coronatijd maar de huisarts wilde hem dezelfde dag nog in het ziekenhuis hebben. “De bloeduitslag  kwam binnen en deze gaf aanleiding voor nog meer spoed.” Per jaar krijgen 500 mensen de diagnose Hodgkin, lymfeklierkanker. Een vijfde daarvan is jonger dan 35 jaar. Arjan was er één van. “Gelukkig waren de vooruitzichten goed. De behandelingen zijn zwaar maar er is een grote kans dat je er doorheen komt”, blikt Arjan terug.

In vijf maanden kreeg hij vier chemokuren en vijftien bestralingen. “Het werd steeds zwaarder. Ik heb veel gewandeld en hard gelopen om in conditie te blijven.” Tussendoor werkte hij zoveel mogelijk. Arjan is sales manager bij Corteva Agriscience en verkoopt maiszaden en inkuilmiddelen in Zuid-Nederland. “Ik had behoefte aan afleiding en daarom werkte ik zoveel mogelijk door.”

Team Hertog Jetje
Arjan is opgegroeid op een melkveebedrijf in Castenray. “Ik had al vaak over BIG Challenge gehoord. Een goede bekende had ook meegefietst, hij stimuleerde mij om ook mee te doen. Het is echt een ervaring voor het leven zei hij.” In oktober 2021 ging Arjan weer door de scan en de uitslag was dat er geen spoor van kanker meer te vinden was. “Ik was superblij en pakte het leven weer helemaal op. Je komt dan wel tot het besef wat je allemaal mee hebt gemaakt. Gelukkig heb ik de balans weer gevonden.”

Nu wil Arjan iets terugdoen voor een ander zodat meer mensen het geluk hebben te kunnen genezen van kanker. “Ik vroeg een paar vrienden of ze ook mee wilden doen. We waren snel met zijn negenen!” Team Hertog Jetje was geboren, de naam van hun vriendengroep. De een sportiever dan de ander maar allemaal zien ze het belang van meer geld voor onderzoek naar kanker in.

Op weg naar Alpe d’HuZes
Het team is al goed op weg met vele donaties en acties. “Van boerenverjaardagskalender, loterijen voor het goede doel tot een groot feest in een loods bij loonwerker Hendrix & Smits. Een gezellige avond die veel geld opbracht. “Nu zijn we flink aan het trainen. Opgeven is geen optie; we gaan nog flink trainen en geld inzamelen zodat we op 6 juni vaak de Alpe d’Huez op kunnen fietsen!”  
Kijk voor de teamdeelnemers en donatielink op bigchallenge.eu.