Team Agrifac (2017)

BIG Challenge 23 Agrifac beklimt als eerste loonwerkteam de Alpe d'HuZes (2017)

Door toenemend specialisme van machines en stijgende kosten van investeringen besloten Timmermans Agri Service BV en Gebr. Reintjes BV in 2011 meer te gaan samenwerken. Harm Timmermans en Frank Reintjes komen uit hetzelfde dorp, waar ze elkaar ook tijdens privé activiteiten spreken. En beiden willen ook wel eens wat anders dan werken.
Ze zijn sportief aangelegd; Harm houdt van hardlopen en Frank van fietsen. Zo kwamen ze bij een mountainbike club, de Bikers, terecht. Na elke fietstocht was er volgens hun verhalen geen berg te hoog en een nieuwe uitdaging werd geboren

Op de fiets of te voet strijden tegen kanker
Kanker veroorzaakt in vele levens ellende en onmacht. Bij 1 op de 3 mensen slaat de ziekte toe. Zo ook bij de familie Timmermans, waar Carla Timmermans, echtgenote van Harm Timmermans, vecht tegen alvleesklierkanker. Vechten lijkt zinloos, maar dat is het niet. Velen die getroffen zijn door kanker gaan de strijd wel aan. Ze werken met vallen en opstaan aan een herstel. Opgeven is voor hen geen optie. Mensen uit hun omgeving kunnen deze patiënten veel steun geven. Door er te zijn op moeilijke momenten, maar ook door samen grenzen te verleggen. 

Loonwerkteam
De wil om samen te strijden bracht ons naar een bijeenkomst van BIG Challenge, een organisatie ontstaan vanuit de agrarische sector die zich inzet, om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt door zoveel mogelijk geld in te zamelen tijdens de Alpe d’HuZes. BIG Challenge was op zoek naar nieuwe agrarische sectoren om hun doel te verwezenlijken en zo kwamen Harm en Frank op het idee om dit jaar met een loonwerkteam de Alpe d’HuZes te beklimmen en zo samen onmacht om te zetten in kracht. De loonwerksector ontbrak namelijk nog bij de teams van BIG Challenge. Team BIG Challenge 23 Agrifac was een feit.

Team BIG Challenge 23 Agrifac
Het team bestaat uit 8 deelnemers die tijdens Alpe d’HuZes proberen zo vaak mogelijk de berg te beklimmen, 9 deelnemers die tijdens de  Alpe d’HuZes gaan voor één beklimming en 3 vrijwilligers. Gaandeweg het traject blijkt de uitdaging ook veel raakvlakken te hebben met ons dagelijks werk. Door de wisselende weersomstandigheden is het altijd een hele prestatie om te zorgen dat op het geplande tijdstip toch al het werk is uitgevoerd zoals afgesproken; Om samen met je team, vol enthousiaste medewerkers, te gaan voor hetzelfde doel en dat ook te bereiken. En ook op de werkvloer wordt dagelijks de schouders eronder gezet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

Opgeven is geen optie
Om de doelstelling van BIG Challenge te bereiken moet geld worden ingezameld. Dit proberen we o.a. te verwezenlijken door middel van het organiseren van sponsoracties. Zo zal er een benefietfeest georganiseerd worden voor loonbedrijven en alle andere geïnteresseerden op 11 maart 2017 onder de naam AlpeduFest. Maar dat alleen is niet voldoende om ons doel te bereiken.
Het doel van ons team  is om  uiteindelijk € 45.000,00 bij elkaar te brengen.
Hiervoor zijn we nog op zoek naar sponsoren (voor € 1.000 komt bijv. uw logo op het shirt van alle teamleden) of andere donaties vanuit de machinefabrikanten in onze sector of andere bedrijven in de Cumela-sector. Enerzijds om het beoogde geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector en nu specifiek in de loonwerksector.