Brazilianen overweldigd door Alpe d'HuZes

Veranderen in engelen
Gabriel en Gilberto vonden het deelnemen aan Alpe d’HuZes in vele opzichten spannend. Niet alleen vanwege de reis naar Europa, maar nog meer omdat ze iets moesten doen waar ze geen weet van hadden. De bergen waren nieuw, de temperatuur lager dan ze gewend zijn, voor het eerst van hun leven sneeuw zien en voelen, en dan een sportprestatie leveren tussen al die mensen die daar zijn om een en dezelfde reden: ‘Mee helpen om kanker de wereld uit te krijgen'. “Het was in mijn leven de meest opwindende gebeurtenis waaraan ik heb deelgenomen”, zegt Gabriel, “een gebeurtenis waar iedereen verenigd in de strijd tegen kanker elkaar motiveert, een duwtje in de rug geeft en de berg opstuwt om die verschrikkelijk berg met 21 bochten te beklimmen. Ik heb veel respect voor de Nederlanders gekregen voor wat ze hier doen.”

Gilberto kan het gevoel van zijn collega volledig onderschrijven. Hij heeft op 17-jarige leeftijd zijn vader verloren en weet wat het is om iemand waarvan je houdt kwijt te raken. “Zo’n verlies gun je niemand”, zegt hij. Door zijn emoties zag hij de berg oplopend veel normale mensen veranderen in engelen die de plicht op zich hebben genomen om degene die het nodig hebben te beschermen. Bij elke langs het parcours hangende foto en elke traan van emotie voelde hij in zijn hart het gemis van zijn vader, maar bovenal de dankbaarheid en vreugde voor het feit dat hij aan dit fantastische evenement heeft mogen meedoen. 

Het gevoel van macht
Bewust van zijn doel was Gabriel tijdens de voorbereidingen al gestopt met roken. Zijn plan was om de Alpe driemaal te beklimmen, maar door de regen, wind en kou slaagde jij daar niet in. Hij passeerde vol emoties en kramp in zijn lijf en vooral zijn handen de finish in een tijd van 2 uur en 24 minuten. Beide Brazilianen uiten hun dankbaarheid richting Vencomatic voor de kans die hen is geboden om te mogen ervaren wat het is om aan Alpe d’HuZes te mogen deelnemen.

Hun enthousiasme hebben ze inmiddels overgebracht naar andere collega’s in Brazilië. Twee van hen, Venceslau de Souza Roquim en Ezequias Da Silva Rezende, mogen dit jaar ervaren wat de Alpe hen brengt. Ze zijn blij om deel te mogen nemen aan dit fantastische evenement en daarmee de wereld helpen door onderzoekers te steunen nieuwe behandelingen tegen kanker te ontwikkelen. “We stellen ons voor dat de fysieke inspanning om de berg te beklimmen ons het gevoel van macht, kracht en hoop zal geven en dat we er veel mensen mee zullen helpen”, zo zeggen Venceslau en Ezequias. Ze zijn er zeker van dat het deelnemen aan Alpe d’HuZes 2017 een keerpunt in hun leven zal worden en zeggen dat ze nog meer zullen gaan beseffen hoe fragiel het leven is en moeten genieten van dat leven door het helpen van je naasten.