Arjan van der Meijden (2016)

"Ja, VROEGER wel ...!"

Mijn zus (41) is eind mei 2014 naar haar huisarts gegaan want al enige tijd had zij al last van haar heup. Omdat fysiotherapie niet hielp heeft zij foto’s laten maken. Direct is ze terug geroepen bij de huisarts die haar vertelde dat het om uitzaaiing van borstkanker ging. In het ziekenhuis is zij vooraf aan de scan met een echo onderzocht. Beoordeeld is dat een scan niet meer nodig was. Geen enkele operatie of bestraling heeft nog zin. Momenteel heeft zij enkel nog levensverlengende medicatie. 

Dit bericht is voor mij de reden geweest om mij direct aan te melden als vrijwilliger voor de Alpe d HuZes die al snel werd gehouden. Dankzij de inzet van een vriend stond ik al een week later in Frankrijk op de Alpe d Huez

Met nieuwe medicijnen, die na onderzoek versneld op de markt zijn gebracht, zijn bij mijn zus de activiteiten van kanker sterk afgenomen. Hierdoor was in februari 2015 een operatie toch mogelijk met borstamputatie tot gevolg. De uitzaaiingen zijn niet weg, maar momenteel stabiel. Er wordt getracht met de medicijnen haar ziekte zo lang mogelijk onder controle te houden. Zo zie je: onderzoek heeft wel degelijk zin!!

Mijn doel is dat ik - over zo'n 25 jaar, in 2040 als mijn kleinkind vraagt "Opa, vroeger gingen er mensen aan kanker dood, hé?" -  kan zeggen: "Ja, VROEGER wel…!"