Miranda Snepvangers (2014)

"de reacties van sponsors zijn bijzonder"

Miranda Snepvangers weet waarom ze de berg gaat beklimmen: ze heeft zelf kanker gehad. De veehoudster fietst mee in het CRV-team voor Alpe d'HuZes. Ze is volop bezig met sponsoracties om geld binnen te halen voor onderzoek naar kanker. Nu nog tijd vinden om de benen te trainen…

Ik ben Miranda Snepvangers, getrouwd met Sjack en moeder van een geweldig leuke, mooie, lieve en sportieve dochter: Kristy. Samen met mijn man heb ik een melkveebedrijf in Bergen op Zoom en een rosékalverenbedrijf in Veghel. Onlangs hebben we ook een melkveebedrijf in Moldavië gestart. Daarnaast is mijn schoonvader actief in de paardenfokkerij. Ik ben daar nauw bij betrokken en ik rijd ook zelf de jonge paarden aan.

Afgelopen week deed ik met een van onze zelf gefokte paarden mee aan de Brabantse Kampioenschappen Springen. Met mijn paard Millstream's Euro Star zetten we een fantastische rit neer: dit werd beloond met de titel 'Brabants Kampioen'.

De toekomst staat open
Vorig jaar besloot ik om mee te doen aan Alpe d'HuZes 2014. Ik kreeg zelf op 30-jarige leeftijd kanker, in de bloei van mijn leven. Je wereld lijkt helemaal in te storten. Het was een slopende tijd voor mij en mijn omgeving. Maar uiteindelijk heb ik de ziekte overwonnen. Helaas werd ik er in 2012 nogmaals mee geconfronteerd. Opnieuw ben ik de strijd aangegaan. Weer die tijd van onzekerheid, behandelingen en herstel, maar ook hierbij gold: opgeven is geen optie. De toekomst staat weer open. Ik wil me nu inzetten voor al die andere mensen die kanker hebben en daarom ga ik de Alpe d'Huez beklimmen.
Toen ik aan deze blog begon, realiseerde ik me opeens dat we nog maar vijftien weken verwijderd zijn van die grote uitdaging. Daar schrok ik toch wel even van. Een jaar geleden begin je aan dit grote avontuur. Je vertelt tegen mensen dat je meedoet en je bedenkt hoe je dit wilt aanpakken. Maar dan ineens is het nog maar kort dag! Wat voor prioriteiten moet ik gaan stellen? De paarden zullen wat meer op stal blijven staan. Ik vraag mijn man ook om de nodige vrije tijd, want het aantal trainingen en de duur van mijn trainingen moet omhoog. Gelukkig is mijn nieuwe racefiets inmiddels geleverd en ook al getest. Hij lijkt het goed te doen - maar ik moet nog de nodige kilometers maken!

Sponsoractie
De sponsoring gaat voortreffelijk. Veel mensen en bedrijven vinden het geweldig dat ik dit doe en ondersteunen mij op allerlei manieren. Daarnaast heb ik verschillende sponsoracties lopen. Ik verkoop Alpe d'HuZes-hoofdstellen voor € 40,- per stuk, die ik gratis van een sponsor kreeg. Daarnaast organiseer ik in samenwerking met mijn neef Jan van Beek (gediplomeerd ORUN-instructeur fase5) en Kim Peters (sportinstructrice en eigenaresse van crossterrein De Moeren) een Big Challenge Oefencrossweekend op 15 en 16 maart. De helft van de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. 
Samen met schoonheidsinstituut New Face houd ik een dag rondleidingen op ons bedrijf. Ook hierbij gaat de helft van de opbrengst naar het goede doel. En verder proberen we mensen aan te schrijven en Big Challenge-shirts te verkopen. Hopelijk leveren al deze acties weer de nodige euro's op, zodat ik mijn doel kan realiseren: de berg beklimmen voor een zo groot mogelijk bedrag voor onderzoek naar kanker.

Vrienden
Ik ga deze uitdaging niet alleen aan: samen met mijn zus Anita en mijn vriendin Sabrina zal ik deze berg beklimmen. En een stel vrienden reist mee naar Alpe d'HuZes - ze lieten me weten dat ze graag met me mee wilden. Ik heb twee appartementen gehuurd die helemaal vol zitten. Dat geeft mij een heel warm gevoel. Ik sta er niet alleen voor: waarschijnlijk zullen zij mij die dag naar boven schreeuwen! Ik heb er reuze zin in. Nu nog zorgen voor goed getrainde benen…