Tweede training BIG Challenge

Deventer 1 april 2023

Na een zeer geslaagde eerste training in Milsbeek zijn we op zaterdag 1 april te gast in Deventer. Tijdens deze tweede trainingsbijeenkomst gaan we meefietsen met de ETT Veluweheuvelentocht. Deze mooi uitgepijlde fietsroute leidt via de IJsselvallei naar de Posbank. Voor de verschillende fietsers zijn er verschillende afstanden. Voor de beginners 50 km. Maar ook 75 , 90 en 125 km. Tijdens de bijeenkomst kun je aangeven welke afstand je wilt fietsen. Onder begeleiding van een wegkapitein zul je de tocht afleggen. Deze ritten zijn goed voor diverse hoogtemeters. Een mooie voorbereiding voor de Alp. Als team Big Challenge mogen wij gratis met deze toertocht meedoen, met dank aan de ETT!

Voor de wandelaars ligt vlakbij het Hovenhuus een prachtige Klompentocht van circa 16 km. Deze is ook goed uitgepijld.

Je bent welkom vanaf 08.30u in Deventer. Bij de koffie of de thee wordt een typisch Deventer lekkernij geserveerd. Ook wordt een korte presentatie gehouden over actuele zaken van Big Challenge, aankomende trainingen en de week in juni.

Vanaf 9.45 gaan we naar het startpunt in Twello met de fiets, circa 3 km fietsen. Daar zullen we eerst op de foto worden gezet voor de lokale krant. Dus: DRAAG ZO VEEL MOGELIJK JE BIG CHALLENGE KLEDING!

De prachtige wandeltocht van circa 16 km leidt langs Twello, landgoederen en de stroomvallei van de Fliertbeek. Meer info zie deze link. Fliertpad - klompenpaden.nl.

Vanaf het Hovenhuus is het circa 500 meter lopen tot de start van de tocht bij Buitenpost. Info wordt op de dag zelf nog gegeven.

Voor alle deelnemers staat bij terugkomst een soepje en broodjes klaar. Let wel op: het Hovenhuus is open tot 15.00 uur. Indien je later aan komt, is het gesloten.

Voor wat betreft de kosten; we vragen een eigen bijdrage van 10 € per persoon, en eventuele consumpties na de tocht kan men zelf afrekenen (alleen pin). Deze bijdrage graag door te teamcaptain voor het team te voldoen.

Zowel de wandeltocht als de fietstochten zijn zeer de moeite waard en bieden volop gelegenheid je mede-Big Challengers te ontmoeten!

 

Programma:

08:30u                 Ontvangst deelnemers, groepslijsten fietstochten invullen door deelnemers, Leliestraat 27; 7419 CT te Deventer

09:00u                 Presentatie door de stuurgroep: Stand van zaken

                              Uitleg fietstochten

09:45u                 Vertrek naar Twello, adres is Zuiderlaan 5 te Twello

10:00u                 Foto maken bij de start en vertrek per groep

12:30u - 15:00u   Gelegenheid tot lunch


Voor meer info; Ruud van Wee, tel: 0651-082620; email ruud.vanwee@gmail.com

 

Met vriendelijke groet,
De commissie lanceringsbijeenkomst en trainingen Big Challenge.

Praktische info:

Bij het Hovenhuus is beperkt parkeerruimte beschikbaar. Je kunt op 400 meter afstand gratis parkeren op Parkeerterrein de Worp. Adres is Worp 12 Deventer, zie kaartje.

Je kunt dan ook je fiets meenemen, deze is te parkeren (onder toezicht) bij het Hovenhuus hier op het kaartje Speeltuin de Worp.

Voor de wandelaars: ook parkeren op Parkeerterrein de Worp, en je start vanaf het Hovenhuus.