Trainen met BIG Challenge

18 januari 2024

De komende maanden organiseert BIG Challenge weer meerdere trainingsbijeenkomsten. De eerste is op zaterdag 2 maart in Haren (bij Oss). Het is zowel voor fietsers, wandelaars als hardlopers interessant. Sowieso niet te missen want er wordt voor alle groepen een handige technische uitleg gegeven om de Alp zo goed mogelijk op te fietsen of te lopen!

In de maanden voor Alpe d’HuZes is het gebruikelijk dat deelnemers van BIG Challenge samen trainen. Dat is goed om je voor te bereiden op de Alpe, maar ook gezellig en goed voor het teamgevoel.

Er zijn altijd routes voor fietsers, wandelaars en hardlopers, allen met vakkundige begeleiding. Er wordt gefietst op verschillende niveaus met verschillende afstanden. Bij binnenkomst kunnen deelnemers aangeven in welke niveaugroep ze denken mee te kunnen. ​Fietsafstanden zijn globaal tussen de 50 en 90 kilometer.

De trainingsdata voor 2024 zijn:
-Zaterdag 2 maart in Haren (bij Oss).
-Zaterdag 23 maart in Deventer.
-Zaterdag 20 april in Milsbeek.
-Weekend 4/5 en 11/12 mei in de Ardennen (Ad6 lusjes)

Elke training begint rond 8.45 uur met een ontvangst. Om 9 uur worden er mededelingen door de stuurgroep gedaan. Rond 9.30 uur is er dan eventueel een spreker. Omstreeks 10.00 uur vertrekt iedereen te voet of op de fiets.

Tijdens de eerste training in Haren krijgen fietsers van Eppo van Alpe d’HuZes uitleg over hoe te fietsen in de bergen. Wandelaars worden door Jannemieke bijgepraat over passend schoeisel voor sporten in de bergen en verstandig trainen. Kortom, voor iedereen interessant dus de organisatie hoopt en rekent op een zeer grote opkomst!