Ruim tien duizend euro opgehaald door TEAM BIG Challenge Overloon

8 april 2024

Het team BUITENGEWOON Overloon, deelnemers van BIG Challenge die meedoen met Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF, kijkt tevreden terug op de massale belangstelling bij de Open bedrijven route en DorpsFestival Overloon.

Op tweede paasdag hebben tien agrarisch (verwante) bedrijven en andere ondernemers hun beste beentje voorgezet voor de bezoekers aan het DorpsFestival Overloon. Georganiseerd door team BIG Challenge BUITENGEWOON Overloon. Tijdens deze drukbezochte dag, tot wel 1.000 bezoekers per locatie, kon men met eigen ogen aanschouwen hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op deze bedrijven. Met speciaal als kinder-educatie de mogelijkheid om kalfjes te voeren en te knuffelen en de moderne technieken voor precisie-landbouw te aanschouwen.

Behalve promotie van de agri- en foodsector tijdens deze gezellige Lônse dag werd er veel geld ingezameld voor Alpe d’HuZes / KWF. Hiervoor waren behalve de Open Dagen, ook een rommelmarkt, een loterij en een afsluitende bijeenkomst met live muziek van Renewal Band. Dit in de tot feestzaal omgetoverde loods bij Ontmoetingscentrum ’t Helder. De winnaars van de loterij zijn telefonisch op de hoogte gebracht. De uitslag is terug te lezen op de website www.opgevenisgeenoptie, onder de teampagina “BUITENGEWOON Overloon”.

Antistrijkstofbeleid
Het Dorpsfestival bracht ruim 10.000 euro op, geld dat 100 procent naar KWF gaat. Zowel Alpe d’HuZes en BIG Challenge hanteren een strikt antistrijkstofbeleid; alles gebeurt door vrijwilligers. “Wij bedankten alle bezoekers en de support van vele ondernemers en vrijwilligers uit Overloon en omgeving. Een super resultaat! Dankzij deze opbrengst komt onze teamdoelstelling van 40.000 euro voor KWF in zicht. Nu op naar de voorbereiden op onze sportieve uitdaging tijdens Alpe d’HuZes op 6 juni 2024”, zegt Eric Verbruggen.