Mooie eerste training in Haren

4 maart 2024

Zaterdag 2 maart organiseerde BIG Challenge de eerste gezamenlijke training. “Het gaat niet vanzelf; het trainen en het geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker”, zo opende Gosse Smid, stuurgroep lid BIG Challenge, de ochtend in het Brabantse Haren.

“Het gaat allemaal niet vanzelf. Daarom is het fijn om samen te trainen, elkaar te leren kennen en elkaar te inspireren en motiveren.” Gosse noemde de mooie tussenstand van ruim 600.000 euro. "We zijn mooi op weg naar de 1.000.000 euro.”

De groep wandelaars, het worden er elk jaar meer, kregen uitleg over schoeisel, kleding en trainen door Jannemieke Termeer. De fietsers door Eppo Pitlo van Alpe d’HuZes over materiaal en voorbereiding voor de beklimming van de Alpe d’Huez. Eppo fietste later zelf ook mee dus kon live nog wat extra tips geven.

Het was prachtig voorjaarsweer. Om 10 uur startte de training; een wandeltocht door de mooie omgeving van Haren en een fietstocht van 50 en 80 kilometer. Voor de ene makkelijker dan voor de andere maar zeer waardevol voor de deelnemers. Na afloop gezellig nagenieten met soep en broodjes en BIG Challenge kleding passen. Het is traditie om donderdag op de koersdag met alle BIG Challengers in BIG Challenge kleding over de finish te gaan.

Wil je nog BIG Challenge kleding bestellen? Doe dat snel via 36 Wielershop - Professionele wielerkleding (36cycling.com) dan heb je de kleding, die op bestelling wordt gemaakt, op tijd in huis voor de Alpe d’HuZes. 

De foto's komen snel op de foto-pagina van BIG Challenge. Bekijk hier de foto’s.

Bekijk hier de instructies van Jannemieke! En hier die van Eppo.

Er volgen dit jaar nog meer trainingen! Deelnemers ontvangen meer informatie via de teamcaptain en de nieuwsbrief.