In memoriam Wilma Joren-Croes

19 februari 2024

Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze BIG Challenge vriendin Wilma Joren-Croes. 

Wilma kreeg in januari 2023 de diagnose dat ze een zeldzame agressieve vorm van kanker had: het neuro-endocrien carcinoom. Het bericht van de arts: ‘Jullie moeten je voorbereiden op een definitief afscheid’, kwam hard binnen bij familie Joren. 

Vijf chemokuren leken nog iets te doen. Drie maanden zonder behandeling gaven Wilma de kans om nog te genieten van de dingen die ze belangrijk vond in het leven: haar kinderen en kleinkinderen. De kracht van Wilma was altijd: ieder kleinkind is gelijk en samen alles eerlijk delen. Helaas waren er na drie maanden uitzaaiingen. Vijf bestralingen zorgden voor extra tijd. Tijd voor veel mooie warme momenten, herinneringen en gesprekken.  

Arie en Wilma Joren gingen in 2012 de eerste keer met BIG Challenge naar de Alpe d’HuZes. Arie fietste zes keer de Alpe op als deelnemer team Hendrix UTD. Hij was net hersteld van maagkanker en was blij dat hij iets terug kon doen. Wilma zette zich vanaf het eerste uur in als vrijwilliger, startte in 2012 de verkoop van coole shirts op de Alpe en daarna de coole verkoop in de Alpe d’HuZes winkel. Ze was een van de hardste aanmoedigers van de deelnemers als Arie de Alpe weer beklom op zijn stalen ros.

Wilma heeft op 1 februari 2024 op 69-jarige leeftijd het leven los moeten laten. Ze was een vrouw met een groot hart, een eigen mening en stond altijd klaar voor iedereen die ze lief had. BIG Challenge wenst familie Joren veel sterkte met het verlies en gemis van Wilma.