BIG Challenge trainingsweekend in de Ardennen

7 april 2022

Op 30 april en 1 mei 2022 is er voor BIG Challengers (introducees zijn welkom) de mogelijkheid om deel te nemen aan de Ad6 Lusjes in de Ardennen van Laura Verhoeven. Laura heeft in de omgeving van Trois Ponts 6 fietsroutes uitgezet variërend van 17 tot 28 km met 400 tot 650 hoogtemeters per rondje.

Het is een geweldig trainingsparkoers voor fietsers op elk niveau. Alle 6 lusjes samen is 135 km en 3.500 hoogtemeters! Het voordeel is dat je elkaar na ieder lusje weer kunt treffen bij de start. Tijdens deze dagen geeft Laura klim- en daalclinics en een krachtklimtraining. Voor veel deelnemers is het een eerste kennismaking met serieus klim- en daalwerk. Het is een goede test voor de conditie en het materiaal. Het is vooral voor mensen met weinig ervaring in de bergen een manier om ervaring op te doen die je kunt gebruiken tijdens Ad6. Je leert hoe je een bocht rijdt in een afdaling; hoe snijd ik de bocht aan? Waar kijk ik? Waar rijd ik? Waar rem ik? Na deze clinic zijn de afdalingen van Alpe d’Huez geen probleem meer. 

Naast routes voor fietsers zijn er routes voor wandelaars en hardlopers. Het zijn routes met grote hoogteverschillen dus voor wandelaars en hardlopers een goede training voor Ad6.

Iedereen heeft de mogelijkheid om op zaterdag of zondag of op beide dagen deel te nemen.

De kosten voor de Ad6 lusjes en clinics bedragen € 10 pp.

Voor overnachtingen mag je zelf zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden in de buurt. 

Meer info (ook voor overnachtingen): http://www.ad6lusjes.nl/page/home

Je dient je op te geven bij Laura Verhoeven en ook bij haar de € 10 kosten te voldoen: http://www.ad6lusjes.nl/page/inschrijven.

Voor meer info: Peter van der Heijden (06-51813535 of kleinkantje@gmail.com).

  • Datum:  30 april en 1 mei 2022
  • Aanvang: tussen 8.30 en 9.30 uur  op zaterdag- en zondagmorgen uitleg over het parkoers
  • Locatie: Supermarkt Carrefour (in het centrum), Avenue Joseph Lejeune 3, 4980 Trois-Ponts, België

NIET op parkeer terrein supermarkt parkeren!!!!!!(parkeergelegenheid genoeg in de omgeving)