BIG Challenge training Milsbeek op 20 april

3 april 2024

Op zaterdag 20 april ben je van harte welkom bij de derde training van dit jaar. Dit jaar mogen wij wederom gebruik van de sportkantine van de Sportvereniging van Milsbeek, aan de voet van de St. Jansberg. Een goed begin is het halve werk en tijdens de wandel- en fietstochten zullen nog vele andere bergen bedwongen worden!

Je bent welkom vanaf 8.30 uur op de locatie aan de Zwarteweg 85 in Milsbeek. Onder het genot van een kopje thee of koffie met vlaai word je op de hoogte gesteld van het laatste nieuws rondom BIG Challenge. 

Na deze woorden is het tijd voor actie. Je kunt meelopen met de wandeltocht, of je kunt meedoen aan een fietstocht waarbij je de keuze hebt uit twee afstanden. Dit jaar hebben we ook iemand die hardlopers wil begeleiden.

De wandeltocht van ongeveer 16 km zal ons onder begeleiding door de mooie natuur van de St. Jansberg richting Molenhoek brengen. Onderweg wordt o.a. de Mookerheide aan gedaan. In totaal is deze wandeltocht goed voor de nodige hoogtemeters aan klimwerk. De tocht eindigt weer bij het begin, de sportkantine.

De fietstocht van 55 km brengt ons via Berg en Dal naar het Reichswald in Duitsland. De route van 80 km gaat ook via Berg en Dal maar bevat een extra lus door Duitsland langs Kleve. Met respectievelijk 600 en 850 hoogtemeters zullen beide tochten uitdagend genoeg zijn en een mooie voorbereiding op het echte werk op de Alpe d’Huez. Beide tochten komen ook weer terug bij de sportkantine.

Voor alle deelnemers staat bij terugkomst een soepje en broodjes klaar zodat je met hernieuwde energie aan de terugreis kunt beginnen.

Voor wat betreft de kosten; we vragen een eigen bijdrage van 10 euro. We hopen op een mooie dag en zien je graag in Milsbeek!

Programma:
08:45 uur: Ontvangst deelnemers, groepslijsten fietstochten invullen door deelnemers
09:00 uur: Presentatie door de stuurgroep: Stand van zaken
09:45 uur: Omkleden en voorbereiden voor de tochten
Vanaf 10:00 uur: Groepen vormen & vertrek
12:30 uur - 14:30 uur: Gelegenheid tot lunch

Voor meer info; Niek van der Cruijsen (0653745142 of info@zonnige-start.nl)

Laat via de teamcaptaints app uiterlijk 12 april weten met hoeveel jullie komen.