BIG Challenge maakt tussenstand van € 1.128.155 bekend

4 juni 2024

BIG Challenge heeft dinsdag 4 juni 2024 de tussenstand van € 1.128.155 bekend gemaakt. Daarmee levert het grote team uit de agro- en foodsector, dat voor de 14e keer aan Alpe d’HuZes deelneemt, wederom een grote financiële bijdrage aan het kankeronderzoek. De komende dagen zal dat verder oplopen. In al die jaren is door BIG Challenge al meer dan € 13 miljoen opgehaald.

Woensdag en donderdag gaan de circa 225 deelnemers op de fiets of lopend de strijd met de Franse berg aan. Deze dinsdag kwamen ze met supporters en vrijwilligers samen in Alpe d’Huez om hun dierbaren te gedenken. Deze indrukwekkende en emotionele bijeenkomst wordt zoals elk jaar muzikaal omlijst door Maarten Peters. Denk aan het bijzondere ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’. Ook is het door Maarten gecomponeerde BIG Challenge-lied met trots gezongen: ‘BIG Challenge, maakt het verschil’.

‘De hoogste berg beklommen’

Arie Joren uit Vortum-Mullem vertelde samen met zijn zoon Paul en kleindochter Pleun het doodstille publiek over het leven en overlijden van zijn vrouw, moeder en oma Wilma. Afgelopen februari overleed ze op 69-jarige leeftijd nadat in 2022 een tumor was geconstateerd. Arie en Wilma zijn beide actief binnen BIG Challenge. Al snel bleek het perspectief slecht. “Het advies van de oncoloog luidde: Maak u klaar voor een blijvend afscheid. Maar hoe doe je dat? Daar is geen handleiding voor.”

De Alp beklimmen is voor Arie en zijn gezin het middel om geld in te zamelen voor het kankeronderzoek. “U zult begrijpen dat wij hopen dat onderzoek gedaan gaat worden naar de behandeling van de zeldzaam voorkomende kankersoorten. Want, zoals Maarten Peters het zingt: hoop geeft het leven, maar ook een nieuw begin.”

Corrie Hendriks uit Bergharen en Arianne Schoofs uit Beuningen vertelden samen over hun pad als ‘chemomaatjes’. Beide kregen borstkanker en leerden elkaar kennen tijdens de chemo. Arianne: “We zijn blij dat we samen de uitdaging van Alpe d’HuZes aangegaan zijn. Meedoen is een stok achter de deur geweest voor ons hele zijn. Opbouw van onze conditie, verwerking van het traject en een warme vriendschap.”

Corrie: “We hebben de hoogste berg voor onszelf “de kanker” beklommen en de top behaald. Maar we weten ook dat er velen zijn die de hoogste zwaarste bergtop in hun leven nooit hebben mogen behalen ondanks hun strijd. Daarom is veel geld voor onderzoek nodig want kanker is zo oneerlijk.”

Tot slot vertelden Arjan Geerets uit Venray en moeder Thea over hun ervaring met de kanker Hodgkin die Arjan op 26-jarige leeftijd kreeg. Arjan: “De chemo’s en bestralingen waren zwaar. Maar na de laatste scan was ik helemaal schoon, ik voelde me herboren. Ik heb mijn leven weer helemaal op kunnen pakken. Al vaker heb ik eraan gedacht om mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Al heel snel had ik een groep vrienden bij elkaar en was Team Hertog Jetje geboren en konden we beginnen aan dit mooie avontuur. Ik ben trots dat we samen door middel van verschillende acties al meer dan € 50.000 hebben ingezameld.”

Donderdag hoopt BIG Challenge met een nieuw bedrag te finishen rond de klok van 19:30 uur. Doneren kan nog tot 1 oktober.