BIG Challenge gaat weer voor een miljoen voor kankeronderzoek

30 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 startte BIG Challenge met veel enthousiasme het nieuwe seizoen  met de aftrapbijeenkomst bij Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. BIG Challenge gaat in 2024 voor de veertiende keer deelnemen en de Agri & Foodsector vertegenwoordigen tijdens de Alpe d’HuZes op 5 en 6 juni 2024. Deelname is een cadeau voor het leven. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden.

Tijdens de bijeenkomst stond de informatiemarkt centraal, opgebouwd door vaste vrijwilligers met informatie over sportkleding, PR, trainingen, oppeppunt etcetera. De nieuwe (kandidaat) deelnemers en andere geïnteresseerden konden alvast de nodige informatie vinden en het unieke ‘BIG Challenge-gevoel’ ervaren.

Opgeven is geen optie
Oud-deelnemers vertelden in de plenaire bijeenkomst over hun deelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. Harold Korsten, bestuurslid: “Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.” Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan, want het is niet uit te leggen wat je daar als deelnemer meemaakt.

Gun jezelf dat cadeau voor het leven
Er zijn altijd argumenten om niet mee te doen; geen tijd, geld, te druk maar zet onmacht om in kracht en gun jezelf dat cadeau voor het leven. “Mensen met kanker hebben maar een doel: beter worden. Als jij daar je steentje aan bij kunt dragen en het leven mag vieren, doe het”, gaf Korsten aan. Deelnemers kunnen de berg opfietsen, rennen of wandelen. Familieleden en supporters kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Het aantal aanmeldingen loopt richting de honderd. Er is nog ruimte voor extra deelnemers en teams. Meld je snel aan want de aanmeldingen voor Alpe d’HuZes lopen snel vol. 

Opgeven is nog een optie
Deelnemers kunnen zich aanmelden via een eigen team, bijvoorbeeld via het werk of dorp, of worden later ingedeeld. Van elke deelnemer wordt een inbreng van € 5.000 sponsorgeld verwacht. Dat lijkt veel maar gemiddeld hebben de BIG Challenge Alpe d’HuZes deelnemers afgelopen jaar € 5.998 opgehaald, mede dankzij de ontzorging op allerlei gebied door de vaste schil vrijwilligers.