Vitelia fietst € 750 bij elkaar voor BIG Challenge

13 september 2021

Op zaterdag 11 september organiseerde mengvoerbedrijf Vitelia een bijzondere toertocht op de racefiets voor leden en medewerkers. Een rit van 140 kilometer leidde de deelnemers van Ysselsteyn naar Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland). Voor deze tocht is een mooi bedrag van € 750 opgehaald ten bate van BIG Challenge.

De tocht is bedacht door medewerkers van Vitelia. Hun insteek was om op een bijzondere wijze stil te staan bij het 100-jarig bestaan van de coöperatie en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het goede doel. Een kleine 30 deelnemers verdeeld in twee groepen bereikten rond 16.00 uur de finish bij de vestiging van Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp.

Naast deze toertocht voor racefietsers hebben in juli en augustus ook nog eens ruim vijfhonderd deelnemers de recreatieve ‘Vitelia FotoFietsTocht’ gefietst. De deelnemers werden dwars door een groot deel van het werkgebied van de coöperatie geleid.

In oktober wordt waarschijnlijk nog een derde activiteit georganiseerd: de Vitelia herfstwandeling met meerdere afstanden voor iedereen die van wandelen houdt. Dit is voorlopig de laatste sportieve activiteit die wordt georganiseerd in het kader van 100 jaar Vitelia. Naast bovengenoemde activiteiten is er een bijzonder jubileumboek gemaakt wat dit najaar wordt gepresenteerd.