USRA studenten gaan voor € 180.000 voor het goede doel

13 maart 2023

Studentenvereniging USRA van de Aeres Agrarische Hogeschool in Dronten viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. Een onderdeel van het zeer uitgebreide programma van jubileumfestiviteiten is deelname aan de BIG Challenge van de Alpe d’ Huzes. Een groep van maar liefst 36 studenten heeft als doel met de deelname een bedrag van minimaal € 180.000 bij elkaar te fietsen of te wandelen ten behoeve van onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Daarnaast hebben veel van de deelnemers eigen motieven om aan het evenement deel te nemen. 

In de aanloop naar het evenement op 1 juni 2023 gaat de groep studenten fanatiek aan trainen om in de bergen goed voor de dag te komen. Hoofdsponsor KWOOT communicatie van de USRA ondersteunt het sportieve initiatief van harte en heeft de unieke fietskleding voor alle deelnemers verzorgd. “Het maakt ze als team zichtbaar en versterkt het groepsgevoel. Dat zal zeker nodig zijn als ze de berg op fietsen of wandelen”, aldus Koos in’t Hout van KWOOT. 

Eén van de kernwaarden van USRA is dat studenten er tijdens hun studietijd in Dronten vrienden voor het leven maken. Maar ook de hechte band tussen studentenvereniging en KWOOT past daarbij. En ook tijdens Alpe d’ Huzes wordt de nadruk op dat thema gelegd. Mensen zijn er voor elkaar en willen elkaar - als vrienden voor het leven – ondersteunen in voor- en tegenspoed. Om die reden staat het motto ‘Vrienden voor het leven’ herkenbaar voor- én achterop het shirt. Een groep van negen bedrijven die een sponsorbijdrage leveren, staan op de mouwen van het shirt: Groennoord, Boerenbusiness, Flynth, HLB, De Groene Vlieg, Wouda, Hogenkamp, Huizing Harvest en Doorgrond.nl.

Wie het initiatief van de USRA-studenten een warm hart toedraagt, kan op de website van BIG Challenge  een bijdrage doneren aan een team of aan individuen.