Blog van Geneviève Verberk (11) - Een flinke kink in de kabel

29 februari 2020

Donderdag 4 juni twee keer met BIG Challenge de Alpe trotsteren, dat is mijn doel. De training daarvoor gaat zo goed dat ik stiekem al aan het fantaseren was over drie beklimmingen………………….tot zaterdag 8 februari vijf over tien in de ochtend.

Op dat moment parkeer ik mijn auto op de parkeerplaats bij de Albert Heijn in Boxmeer voor mijn wekelijkse boodschappenrondje. Twee dagen eerder heb ik een PETscan gehad. Ik weet inmiddels dat nieuwe uitslagen tussen tien en elf uur in de ochtend aan mijn digitale patiëntendossier worden toegevoegd. Nu snapt iedereen dat de parkeerplaats bij Albert Heijn niet de beste plaats is om je dossier te lezen, maar mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn verstand.

Voordat ik de auto uitstap, check ik dan ook nog snel mijn mail om te zien of de uitslag van de PETscan binnen is. Patsboem ja, daar staat het “Nieuwe uitslag bekend in Mijn Dossier”. Met bonzend hart en een adrenalineniveau dat meteen tot ongekende hoogte is gestegen, open ik mijn digitale patiëntendossier. In een razend tempo vliegen mijn ogen over het verslag. In eerste instantie lees ik dat er niets bijzonders is aangetroffen. Totdat ik in iets meer rust, het verslag van boven naar beneden lees en ik er echt niet omheen kan: “Recidief aan de voorzijde van de stent.”

Tja, daar zit ik dan in de auto met mijn boodschappentas op schoot en lees ik dat er weer nieuwe tumoractiviteit is. Wat ga ik nu doen?, vraag ik me af. Terug naar huis? Marc bellen? Ik besluit om gewoon maar te doen waarvoor ik ben gekomen en dat zijn de boodschappen. Dan is het best vreemd hoe snel het schakelen gaat. Van mijn digitale dossier switch ik naar de Allerhande-app om een recept op te zoeken. Ik doe op mijn gemak de boodschappen. 

Op de weg terug naar huis komt de uitslag terug in mijn gedachten. Eenmaal thuis komen de tranen. Marc, Eva en Vera zijn ook thuis. Naast verdriet om de nieuwe tumoractiviteit voel ik opluchting dat ik nu weet waar die hoge tumormarker aan te wijten is. Ondanks de wetenschap van de nieuwe tumoractiviteit hebben we een heerlijk weekend.

De afgelopen week hebben we met de interventieradioloog van het Amsterdamse VUmc de uitslag en het vervolg besproken. In maart volgt weer een opname en een behandeling. Het is confronterend dat er weer tumoractiviteit is. Ik baal enorm van al het gedoe dat er weer aankomt en het is weer reuzespannend. Tegelijkertijd ben ik blij en dankbaar dat er een behandeling mogelijk is.

Met ons BIG Challenge-team Ellen onze Topper gaat het geweldig. Iedereen pakt acties op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. We hebben samen al meer dan 90.000 euro opgehaald. Met alle teams van BIG Challenge staat de teller zelfs al op ruim 700.000 euro. Wij vinden het al best een SUPERprestatie, maar we zijn nog lang niet klaar.

De weken tot aan de ingreep train ik lekker door voor Alpe d’HuZes. Natuurlijk zal de ingreep een flinke stap terug in mijn trainingsschema betekenen. Grote kans dat het dan geen twee of drie keer de berg op wordt, maar dat laat ik los. Het belangrijkste is nu dat de behandeling goed en zonder complicaties zal verlopen en het gewenste effect zal hebben. En met één keer de Alpe of met een paar bochten ben ik straks ook heel tevreden. 

Reacties

RnDUKoSfQXvA14 april 2024
ItWbVeipEMR
RnDUKoSfQXvA14 april 2024
ItWbVeipEMR
rDpRJiYWKfSNOGe11 april 2024
znIcHPYFLNVo
rDpRJiYWKfSNOGe11 april 2024
znIcHPYFLNVo
QPCHJkEMKxAzdgu8 april 2024
oyWkSbVDzF
QPCHJkEMKxAzdgu8 april 2024
oyWkSbVDzF
icHbpaLoNBRKn3 april 2024
pOjAcvrtFbMNf
icHbpaLoNBRKn3 april 2024
pOjAcvrtFbMNf
ERLAUpTuG24 maart 2024
dpcvnExyPgVSlKsq
ERLAUpTuG24 maart 2024
dpcvnExyPgVSlKsq
ZvLfSHwV24 maart 2024
XwovTVeE
ZvLfSHwV24 maart 2024
XwovTVeE
srHGqwBSV21 maart 2024
nJLIjiWtUq
srHGqwBSV21 maart 2024
nJLIjiWtUq
dfgzWRkCaecH21 maart 2024
lPACoTHsuZj
dfgzWRkCaecH21 maart 2024
lPACoTHsuZj
OgfIDbMuTQWviEF16 maart 2024
dJDrVEcUnzoQ
OgfIDbMuTQWviEF16 maart 2024
dJDrVEcUnzoQ
ZBchYKIwUNmLyap16 maart 2024
wSAukhGozFR
MAfjUGYxeng11 maart 2024
MqQNyUjFKh
MAfjUGYxeng11 maart 2024
MqQNyUjFKh
EwBqRzfMhIQabc7 maart 2024
hJYZQGfXNmuSjLTF
LZHKPGvn1 maart 2024
DmhYXsfCeniFPEgt
LZHKPGvn1 maart 2024
DmhYXsfCeniFPEgt
VHTwGrQc29 februari 2024
CHSIkaVZOrJUpfd
VHTwGrQc29 februari 2024
CHSIkaVZOrJUpfd
Loes Mathijssen4 maart 2020
Wens jou, Marc en jullie kids alle sterkte.
Kus voor jou Genevieve, Loes

Laat een reactie achter