BIG Challenge 2023 maakt vliegende start

7 november 2022

Al meer dan 15 teams en 180 deelnemers hebben zich aangemeld voor het nieuwe BIG Challenge-seizoen, voor deelname aan Alpe d’HuZes 2023. Tijdens de aftrapbijeenkomst in Wageningen zaterdag 5 november hebben zich nog een aantal teams en andere geïnteresseerden bekend gemaakt. Met deze stand komt het streefaantal van 25 tot 30 teams al aardig in beeld.

Tientallen nieuwe deelnemers lieten zich in het Forum-gebouw van de Universiteit informeren over het evenement en wat BIG Challenge zo bijzonder maakt. Er waren opvallend veel jongeren die dit jaar graag mee willen doen!

John van Paassen is vier keer de strijd met de berg aangegaan; de laatste keer in 2019. Hij blikte terug op de beginjaren van BIG Challenge en vertelde wat hem destijds motiveerde. “Je weet dan 1 op de 3 mensen ooit met kanker te maken krijgt. Dat geldt dus ook voor mijn gezin en de mensen in mijn omgeving.” Hij benadrukte dat gaandeweg sommigen misschien wat last krijgen van zelfmedelijden 'maar zieken hebben niets te kiezen'.

Gerry Minten-de Wit heeft in haar leven al veel mensen aan kanker verloren en besloot daarom mee te doen. “Een hele lijst, ik wil niet dat die er nog meer namen op komen.” Ze was zeer onder de indruk van wat ze in Frankrijk aantrof. Ze maakte BIG Challenge mee als een geoliede machine die deelname een stuk gemakkelijker maakte.

Deelnemer Arjen Kocks zag in het begin wel op tegen de € 5.000 sponsorgeld binnenhalen maar met veel enthousiasme haalde hij uiteindelijk meer dan het dubbele binnen. Dat was ook een boodschap van de organisatie: de meesten gaan vlot over het streefbedrag heen, mede dankzij de hulp die vanuit BIG Challenge is te verkrijgen.

Aanmelden kan via de website van BIG Challenge. Aan Alpe d’HuZes kunnen maximaal 5.000 mensen meedoen dus meld op tijd aan! Dat kan tot uiterlijk 31 maart 2023.