Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 118.079,00
Aantal teams 36
Aantal deelnemers 252

Sierd en Annalies Dolstra: 'Meer dan een sportieve uitdaging."

Vier avonden in de week laat de boer zijn koeien met een gerust hart over aan een neef om tijd te maken voor zijn hobby’s. Ook als de veehouder in de Franse Alpen zijn sportieve strijd voert, draagt zijn vaste vervanger zorg voor de boerderij op de grens van Friesland en Drenthe.

Meedoen aan Alpe d’Huzes is meer dan trainen voor de sportieve uitdaging. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze sponsors werven om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Vader en dochter Dolstra organiseerden onder andere een spinningmarathon en een mountainbiketocht. Ook regelden ze artikelen in de lokale en regionale krant om hun verhaal te vertellen en de website www.dedikkekei.nl/alpedhuzes onder de aandacht te brengen. ‘Als boer met een bedrijf ben ik in het voordeel’, vindt Sierd. ‘Zakelijke relaties willen vaak ook wel iets doen.’ Zo ontving de veehouder donaties van zijn loonwerker en timmerman en ook de veeteeltstudieclub zamelde op de jaarlijks barbecueavond spontaan geld in.

Boer en dochter hebben inmiddels 7.000 euro sponsorgeld op zak en de nodige trainingskilometers in de benen. De dag van de waarheid, waar ze een half jaar naartoe leven, komt nu snel dichterbij. ‘Ik heb er heel veel zin in’, verklaart Annalies. Om er eerlijk aan toe te voegen: ‘Maar ik zie er ook wel een beetje tegenop.’

Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring