Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 118.079,00
Aantal teams 36
Aantal deelnemers 252

Hugo Bens: 'Wat kan ik doen naast er gewoon zijn, als het nodig is"

“Ach Huug, het doet geen pijn, het komt vanzelf goed.” Het kwam helaas niet vanzelf goed. Na lang aandringen van zijn vrouw Marjan, die vond dat ook zijn kleur niet goed was, ging hij naar de dokter. Vervolgens bloedprikken en letterlijk tussen de soep en de aardappelen kwam de dokter persoonlijk vertellen dat hij dood en doodziek was.
Op 21 september 2003 overleed mijn vriend Peter op 39-jarige leeftijd aan leukemie. Peter werkte bij onze buren, een loonwerker, en zijn zoon Rick ging graag met hem mee op de trekker naar het veld. Zijn opmerking vergeet ik nooit meer: “Nu kan ik niet meer samen met papa op de tractor.”

Onze vriendin Marga is overleden aan borstkanker. Vriendin Ans worstelt met borstkanker en is na 2 jaar en 2 operaties, bestralen chemokuren en hormoonbehandelingen op de goede weg. Onze vrienden Helga en Johan hebben hun dochter Carmen op hele jonge leeftijd verloren aan leukemie. Als vader van twee gezonde kinderen voel ik hun pijn. 
Maurice een andere vriend had voor de zomervakantie een bultje op zijn bovenbeen. Ach, het doet geen pijn, als het na de vakantie niet weg is ga ik wel naar de dokter vertelde hij. Onvoorstelbaar als je dan net na de zomervakantie hoort dat je vriend Maurice longkanker heeft in een ongeneeslijke vorm. Dat is niet te begrijpen, ongeloof en onmacht overheersen. Dit kan toch niet waar zijn. De vraag waar ik mee worstel: “Wat kan ik doen naast er gewoon zijn, als het nodig is?”

Opgeven is geen optie
“Ik ben trots, dat ik mag bijdragen aan onderzoek tegen kanker. En blij met mijn gezonde vrouw, zoon en dochter. Een op de drie krijgt kanker, dat moeten we stoppen en zorgen voor een goed, gezond en gelukkig leven met kanker. Ik ga ervoor. Samen met ons pluimveeteam hebben we leuke acties opgezet zoals de Eierberg en het Chicks are Cool Dance Event. Geld inzamelen en onze mooie pluimveesector promoten. En voor wat het beklimmen van die berg betreft: "Opgeven is geen optie". 

Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring