Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 152.678,00
Aantal teams 37
Aantal deelnemers 276

Hans en Stefan Diepstraten (2012) fietsen voor 'ons Ingrid'

 
"Ons mam kreeg helaas zes jaar geleden ook borstkanker. Zij was toen 67 en is na behandeling weer goed opgeknapt. Hoe jonger hoe slechter de overlevingskans. Maar je moet nooit zeggen dat overkomt mij niet, dat hebben we wel gemerkt." 
Ingrid heeft haar DNA laten opslaan, zodat haar dochter dat later, als ze wil, kan laten onderzoeken. Het is de vrije keuze van een volwassen kind of ze wil weten of ze erfelijk belast is. Tegen die tijd zijn er misschien ook meer onderzoeksmogelijkheden. 
 
Ze omschrijven hun zus als: gedreven, volhardend, eigenwijs en een strijdbaar persoon. Ingrid had een positieve uitstraling, niet klagerig en ze deed zich altijd fitter voor dan ze was. Ze is ook regionaal secretaris van de Borstkankervereniging geweest en organiseerde samen met het Vicky Brownhuis een symposium 'Als je niet meer beter wordt'. "Knap dat ze dat kon", zegt Hans. 
 
Stefan: "Ingrid kon goed over haar ziekte en afscheid praten. Ze heeft familie en vriendinnen een maand voor haar overlijden ieder een ingelijste foto met een persoonlijk briefje erbij gegeven. Haar afscheid heeft ze zelf geregeld. De laatste dagen waren heel intensief en het afscheid is goed geweest." Het is zoals Stefan zegt: "Deze hartverscheurende strijd gun je niemand of hoop je nooit mee te hoeven maken. Op deze manier wil ik een steentje bijdragen om geld bijeen te krijgen, wat nodig is om van deze dodelijke ziekte een chronische ziekte te maken. En natuurlijk ook onze prachtige sector, de Nederlandse veehouderij, promoten." Samen de handen ineen. Ingrid zou trots op haar broers zijn!
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring