Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 416.524,00
Aantal teams 23
Aantal deelnemers 182
gepost op 17 april 2018

Vrijwilligers: een belangrijk en dankbare taak

BIG Challenge kan niet bestaan zonder de vele vrijwilligers voor en tijdens de koersweek. Voor supporters is het altijd fijn om meer betrokken te zijn en als onderdeel van het geheel een steentje bij te kunnen dragen. Dus, ga mee naar Frankrijk om onze renners en lopers niet alleen mentaal maar ook fysiek te ondersteunen!

Er is voor de vrijwilligers elk jaar veel te doen. De meeste werkzaamheden zijn op woensdag en donderdag. BIG Challenge kan voor de volgende werkzaamheden nog wat mensen / handjes gebruiken:
Verkoop T-shirts. BIG Challenge heeft direct naast de Alpe d’HuZes-winkel in het Palais des Sport een eigen plek om 'coole' shirts te verkopen. Dat levert elk jaar nog een mooie bijdrage op. Van maandag tot en met vrijdag is er telkens drie man aanwezig, in shifts van 3 uur.
Oppeppunt opbouwen en bemannen. Werkzaamheden zijn onder andere fietsen aannemen, pannenkoeken bakken, bouillon maken en uitserveren eten en drank. Het zijn shifts van 2 uur.
Entertainmentpunt opbouwen en bemannen. Tussen bocht 3 en 4 heeft BIG Challenge een supergezellig entertainmentpunt om alle deelnemers te voorzien van sponzen, water, gepelde eieren, komkommer en een duwtje in de rug. Het is een leuke klus, direct aan het parcours. Shifts van 3 uur.
Vlaggen in bocht 12. BIG Challenge heeft al een aantal jaren bocht 12 'geadopteerd' tijdens de koersdag op donderdag. Vlaggers zorgen voor de veiligheid van het dalende en klimmende verkeer op de berg. Het is een bijzonder mooie klus op het parcours. Vlaggers worden met een speciale pendelauto van de organisatie gebracht en opgehaald.
Opruimen na het slotfeest op vrijdag. Het is een mooie traditie geworden dat BIG Challenge met een grote club mensen helpt opruimen na afloop van het slotfeest op de vrijdagavond.

Geïnteresseerde in vrijwilligerswerk kunnen zich alvast opgeven via de rode knop op de site van BIG Challenge of via deze link. Via Carmen Briels is meer informatie te verkrijgen over de werkzaamheden en tijdsindelingen per dag. Mail haar daarvoor naar info@bigchallenge.eu.
In Frankrijk heeft de Commissie vrijwilligerscoördinatie vanaf de zondagavond dagelijks een inloopuurtje bij de receptie van L'Ours Blanc. Daar kunnen familie en vrienden die zijn meegereisd alsnog voor leuke taken worden ingedeeld of antwoorden krijgen op vragen over het vrijwilligerswerk. Op de maandagavond is in de filmzaal van Palais des Sport een algemene informatieavond over vrijwilligerswerk BIG Challenge.

Namens de Commissie vrijwilligerscoördinatie alvast hartelijk dank! Met jullie enthousiaste medewerking maken we er op 6 en 7 juni weer een fantastisch evenement van!
 


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring