Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 598.646,00
Aantal teams 24
Aantal deelnemers 183
gepost op 6 juni 2018

Tussenstand BIG Challenge ruim 1 miljoen euro

Nederlandse boeren gunnen zichzelf maar zelden een weekje vrij. Deze week laten ze de zorg voor hun bedrijven voor één week over aan een ander. Op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni beklimmen ze namelijk met 220 collega's uit de agrarische en aanverwante sectoren op één dag tot maar liefst zesmaal de Alpe d’Huez. Ze zijn daarmee al jaren één van de grootste deelnemers-groepen aan Alpe d’HuZes (zie foto-albums

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 5 juni kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Daar lieten zij samen het bedrag van € 1.001.664 zien dat ze met z'n allen bijeen hebben gebracht voor onderzoek tegen kanker. Donderdag 7 juni zal dit bedrag nog verder oplopen. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op. Bovendien loopt de actieperiode nog door tot eind september 2018.

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse agrariërs laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. 

Het is de tiende keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’HuZes deelnemen. Maar de actie brengt nog veel meer, aldus één van de deelnemers. “Ik had dit voor geen goud willen missen. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte, onmacht omzetten in kracht en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. Dit geeft echt een enorm gevoel van saamhorigheid. Dat zou iedere boer zelf een keer mee moeten maken.” 

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalde de agrarische sector ruim 8,6 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

 


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring