Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 598.646,00
Aantal teams 24
Aantal deelnemers 183
gepost op 27 september 2018

Terugblik op succesvol jubileumjaar 2018

Op zaterdag 22 september blikten een groot aantal BIG Challengers terug op de succesvolle tiende editie van BIG Challenge. Naast een gezellig samenzijn met hapje (lees: perfect verzorgde BBQ) en een drankje nam stuurgroeplid Harold Korsten de deelnemers mee terug naar die bijzondere berg in die bijzondere week.

Streefbedrag ruim gehaald
Tijdens de bijeenkomst op landgoed/melkveebedrijf De Barendonk in het Brabantse Beers was duidelijk dat BIG Challengers niet vies zijn van een beetje regen. De vergelijking met de koersdag afgelopen juni was daarom snel gemaakt. Een film met bijpassende muziek van Maarten Peters bracht het unieke Alpe d’HuZes-gevoel weer echt even terug. Maar het seizoen begon al eerder, namelijk tijdens de aftrap in november 2017 in Wageningen. Harold: “Ons streefbedrag was toen € 900.000. Uiteindelijk hebben we met 53 Zussen op woensdag en 167 fietsers en wandelaars op donderdag het fantastische bedrag van € 1.049.917 opgehaald.”

Veel publiciteit
Ondanks de tiende verjaardag van BIG Challenge blijven er uitdagingen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de samenwerking met Alpe d’HuZes, maar ook de locatie van het oppeppunt, de indeling van de appartementen met verschillende agencies, het ophalen van de sleutels en wel of geen bedlinnen. “Maar zoals gebruikelijk kwam alles uiteindelijk goed.”
Vooraf was goed nagedacht over het lustrum en dat wierp vruchten af: veel publiciteit op radio en tv en in de kranten, maar ook interviews op social media. Een groot deel van het Twitter-verkeer was met #BIGChallenge. “Complimenten voor de commissie PR!” Bij alle deelnemer was BIG Challenge zichtbaar op het officiële shirt dankzij een gul gebaar van een van de sponsors..

Koersweek
Ook in de koersweek was er de nodige spanning, vooral bij de nieuwelingen: de berg is te stijl en de appartementen te klein. Indruk maakte het verhaal Jannemieke in een bomvol Palais du Sport, over het ontstaan van BIG Challenge. Het is de reis die Herman Houweling tien jaar geleden begon. Een staande ovatie volgde.
Die maandagavond laat kwam de laatste tussenstand binnen: “Yes, we zijn over het miljoen.” De stuurgroep had er niet op gerekend en kon dus ’s nachts de bordjes opnieuw maken. Ze deden het graag.
Ook bijzonder was de motivatiebijeenkomst op dinsdag. Indrukwekkende presentatie van Milou Litjens, de 'Boerenjongens' Job Smits, Diederik Houben en Wout Strijbos, en Mike Frijters. “Deze praatjesmaker had een wens; een bedrijf vinden dat deze eigenwijze kerel aan wilde nemen. Dat is gelukt.” De ochtend werd afgesloten met een grote verrassing: het eigen BIG Challenge-lied van en door Maarten Peters. BIG Challenge maakt het verschil!

Alpe d'HuZus
Tijdens Alpe d’HuZus gingen 53 deelnemers met prachtig weer op pad. Het entertainmentpunt en oppeppunt konden warmdraaien. ’s Avonds tijdens de saamhorigheidsbijeenkomst van Alpe d'HuZes was er de presentatie van Mieke van der Pas, met wederom een enorme ‘wow-factor.

Alpe d'HuZes
De donderdag begon voor de meesten vroeg. Door en door nat en verkleumd van de kou werd de alpe beklommen. Tijdens het dalen werd meer afgezien dan tijdens het klimmen. Gelukkig kon iedereen terecht bij het entertainmentpunt en oppeppunt voor wat warms en lekkers, maar vooral voor de nodige aanmoedigingen. ’s Middags werd het weer gelukkig beter en brak regelmatig de zon door.
Om 17.15 uur begon de gezamenlijke beklimming van BIG Challenge. Het blijft speciaal; het teamgevoel, elkaar helpen, uitwisselen van verhalen. “Wanneer je dan als team over de finish komt ben je als deelnemer, maar ook als toeschouwer en supporter, zo trots op jezelf en op de sector waarin je werkt. Dan besef je dat dit het cadeautje van het leven is dat wij in november in Wageningen hebben beloofd.”
Tijdens de kanjerbijeenkomst in het Palais des Sports werden verschillende vrijwilligers in het zonnetje gezet. De afsluiting was in stijl met ons eigen BIG Challenge-lied.

Afscheid
Met de evaluatie van afgelopen seizoen was Harold nog niet klaar en de hongerigen moesten nog even wachten. Er was namelijk nog iemand om in het zonnetje te zetten: Hans Nachtweh. “Tijdens de afsluiting in het Palais des Sport hebben we al als kanjer afscheid genomen. In het voorjaar gaf je aan te willen stoppen om meer tijd te besteden aan je andere hobby’s. Bij het in kaart brengen van de zaken die je voor BIG Challenge deed, bleek dat je heel veel voor je rekening nam. Volgens jou stelde het niet veel voor, af en toe je computertje opstarten en enkele e-mails versturen. Maar wie Hans een beetje kent weet dat hij precies is, héél precies. Duidelijk is, héél duidelijk. De vraagbaak van BIG Challenge was. Wanneer ik een vraag durfde stellen over iets of iemand, kreeg ik een standaardantwoord: Harold je weet toch dat dit op de site staat. Waarom leest niemand onze site? Meestal had je gelijk, eigenlijk had je altijd gelijk. Hans was oplossingsgericht: voor een probleem dat opgelost moest worden vond jij altijd de personen of de middelen om het te regelen. We willen je namens de stuurgroep, maar vooral namens al die deelnemers bedanken voor je tomeloze inzet voor BIG Challenge.” Met een mooi aandenken en een hartelijk applaus stopte die avond de carrière van Hans. Zijn verdiensten zullen nog lang zichtbaar blijven.

Sponsors bedankt
De stuurgroep bedankt iedereen die BIG Challenge 2018 tot dit grote succes heeft gemaakt; met name alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. Bij die laatste categorie verdienen VanDrie Group en Quaack nog een applaus voor het leveren van het heerlijke BBQ-vlees!


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring