Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 906.821,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 31 mei 2010

Ontzag

Zondag vertrek naar Frankrijk. In de auto met teammaatje Janneke Janssens en haar partner Wim Vugteveen. Fiets achterop en een koffer vol met wat we wel niet nodig hebben. De reis gaat voorspoedig. Er wordt veel gepraat over zaken waar je normaal niet aan toekomt. In Frankrijk verschijnen de eerste heuveltjes. Ben al in veel landen geweest en ik blijf me verbazen hoe ze kunnen boeren op steile hellingen. Het landschap verandert in bergen met bossen. Geen boeren meer en we stijgen weer tientallen meters.

Het wordt al wat stiller in de auto. Verderop zijn de bergen nog hoger. Ik wijs naar boven en zie dat er geen bomen meer groeien. Het wordt nog stiller en dan ineens zien we bergtoppen die boven de wolken uitsteken met een dikke laag sneeuw.
Na bijna tien uur rijden staan we aan de voet van de Alpe d’Huez. “Dat is hem”, zegt Wim opgewekt, terwijl hij de auto noodgedwongen terugschakelt naar z’n twee. “Wat puist”, zeg ik met ontzag. De eerste drie kilometer zijn erg steil. Van bovenaf komen fietsers met 60 tot 70 km per uur omlaag. De berg op zien we zwoegende fietsers met Alpe d’HuZes-shirtjes aan, waarvan sommigen worstelen om een snelheid van 6 km per uur te halen.
Het wordt donderdag 3 juni afzien, zweten en pijn lijden zoals we nog nooit gedaan hebben. Een dag pijn lijden zoals kankerpatiënten dat iedere dag hebben.
We gaan ervoor. Qua sponsoring naderen we de 250.000 euro. Daarmee levert BIG Challenge een van de grootste bijdragen in de Alpe d’HuZes-geschiedenis.

John van Paassen en Marga te Velde


Reacties

Hennie van de Griendt1 juni 2010 Ik wens jullie voor donderdag heel veel kracht toe (vooral in de benen ;-) ) zodat jullie met gemak de Alpe d'Huez kunnen beklimmen.
Jullie zijn en blijven kanjers. Succes donderdag.
Gerard de Jong 31 mei 2010 Ik volg jullie verrichttingen met ontzag. Zet hem op donderdag. Na de eerste keer zal de volgende keer makkelijker zijn.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring