Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 906.821,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 5 juni 2019

Nederlandse boeren fietsen opnieuw gigantische bedrag bijeen: 721.068 euro

Nederlandse boeren gunnen zichzelf maar zelden een weekje vrij. Deze week laten ze de zorg voor hun bedrijven en dieren voor één week over aan een ander. Op woensdag 5 en donderdag 6 juni beklimmen ze namelijk met 183 collega's uit de agrarische sector zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez. Ze zijn daarmee al jaren de grootste deelnemersgroep aan Alpe d’HuZes.

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 3 juni kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Vijf deelnemers vertelden hun persoonlijk verhaal en motivatie. Na afloop lieten deelnemende scholieren het mooie bedrag van € 721.068 zien dat ze met z'n allen bijeen hebben gebracht voor de strijd tegen kanker. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen. Tot eind september kunnen mensen nog doneren voordat de nieuwe editie start.

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.

BIG Challenge maakt het verschil
Het is de elfde keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’ HuZes deelnemen. Maar de actie brengt nog veel meer, aldus John van Paassen, varkenshouder uit Deurne. “Meedoen is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. Dit positieve evenement moeten we koesteren en aan elkaar doorgeven. Iedere boer zou het zelf een keer mee moeten maken.” Met het BIG Challenge lied ‘BIG Challenge maakt het verschil’ werd de motivatiebijeenkomst afgesloten.


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring