Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 916.894,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 30 maart 2009

Waarom op 26 april meedoen aan de toertocht?

Hoeveel mensen in de varkenshouderij hebben een racefiets? Ik weet het niet, maar het zijn er veel. Ja, maar wat is veel, zul je jezelf afvragen. De doelstelling voor 26 april is in ieder geval dat er minimaal 200 fietsers meedoen aan deze prachtige fietstocht door Noord-Limburg, Het rijk van Nijmegen en zelfs een stuk door Duitsland. Je kunt kiezen uit diverse afstanden, van 65 km tot maar liefst 140 km voor de échte doorzetters.

 Waarom zou je mee moeten doen?

 
Je moet het niet alleen doen om mij te steunen...
Je moet het niet alleen doen om de varkenshouderij te steunen…
Je moet het niet alleen doen om ………………
En zo kan ik er nog wel meer verzinnen. Maar waarom moet je het dan wel doen?
Misschien is hetgeen ik meemaakte tijdens de rijdersdag van Alpe d’HuZes een goede reden om op de fiets te klimmen.
 
350 renners waren er op die bewuste zaterdagochtend bij elkaar. En ’s Middags kwam er nog zo’n groep bij elkaar. In de middag zouden we met elkaar gaan fietsen om nader kennis te maken. Na de lezingen was er nog een uur over. Coen van Veenendaal, voorzitter van Alpe d’HuZes, nam de microfoon ter hand en begon aan iets wat eigenlijk niet zou kunnen.
En dat is het nou net wat Alpe d’HuZes zo mooi en bijzonder maakt. Dingen doen, die eigenlijk niet kunnen.
 
Coen stelde zichzelf voor en gaf daarna de 350 mensen in de zaal de kans zich aan elkaar voor te stellen. De microfoon ging van hand tot hand. Een enkeling bedankte, maar na 1,5 uur was vrijwel iedereen aan het woord geweest. En het mooie van alles was, dat veel mensen die in eerste instantie eigenlijk niets wilden zeggen, toch over de drempel stapten, de microfoon aannamen en hun verhaal vertelden. Anderhalf uur lang was het muisstil en luisterden we naar elkaar.
 
Iedereen heeft wel iemand op zijn bagagedrager zitten, die tegen kanker strijdt of er aan is overleden. Sommigen zelfs een fietskar vol. Zoals een leraar van een basisschool, die al twee kinderen in de klas had gehad met kanker. Eén overleden, de ander gered. Of een man die zijn vrouw op haar sterfbed heeft beloofd omhoog te klimmen, om weer even dichter bij haar te kunnen zijn. Maar ook mensen die genezen zijn verklaard en dat kracht bij willen zetten.
 
Kanker is in ons land doodsoorzaak nummer 1. Tijdens mijn sponsorwerving heb ik ook inderdaad bagagedragers vol verhalen over kanker gehoord. Eén op de twee mensen krijgt in zijn of haar omgeving met kanker te maken. Dat is veel te veel. Bij de Alpe d’HuZes zeggen ze dan: “Daar moet iets aan gebeuren!”. Werk aan de winkel dus. Dáárom moet je meedoen. Meld je aan en spring op 26 april op de fiets. Vraag ook vrienden en bekenden, collega’s en concurrenten, de hele sector moet die dag op de fiets voor het goede doel.
 
Ik verzeker je, er is niets mooiers dan iets doen voor een ander die je dierbaar is.
 
Herman

Reacties

Mathee23 april 2009 Herman,

Afgelopen zondag heb ik mijn racefiets van de zolder gehaald en de banden opgepompt. Zaterdag nog even met de stofdoek er overheen en dan kan ik zondag met je mee fietsen. Het wordt prachtig weer. Laten we ervan genieten. Ik hoop dat velen met ons mee fietsen.

Groet,

Mathee
Janneke2 april 2009 Hallo Herman,

Ik heb gisteren mijn eerste echte officile trainingsrondje op de weg gereden. Het viel nog niet mee, want na een zwangerschap, bevalling en een jaar nauwelijk fietsen is de conditie nog ver te zoeken. Je moet even een drempel over om weer op dat zadel te klimmen, maar dan voelt het wel weer heerlijk! Ik hoop dat iedereen uit de varkenshouderij er net zo over denkt en op 26 april meefietst! Het gaat er per slot van rekening niet om wie het hardst fiets, maar dt we fietsen met z'n allen!
Groeten,
Janneke Janssens

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring