Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 916.894,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 22 april 2009

Rotterdam

Voor het eerst van mijn leven ben ik met tegenzin naar Rotterdam gegaan.
Afgelopen maandag hebben we een bezoek gebracht aan het Erasmus Medisch Centrum.
Nu alle reguliere chemo’s niet meer werken zijn we daar gaan praten over middelen in de onderzoeksfase. Het zal een heel moeilijke beslissing worden.
Een echt ‘duivels dilemma’. Wat de werking zal zijn weet je niet. De kans dat het iets doet is heel klein. Het enige dat je zeker weet is dat het geen limonade is wat je krijgt. Over twee weken gaan we terug en kijken we verder. Dan pas is bekend of er überhaupt nog iets is.

Ik ben geboren in de Alblasserwaard, een polder tussen Gorinchem, Dordrecht en Schoonhoven. Vroeger tijdens mijn trainingsronde ‘Kinderdijk’ kon je bij goed weer de Euromast zien. In de jaren ’70 gingen veel voetballers uit ons dorp kijken bij Feyenoord.
Voor de finale van 1970 heb ik nog twee kleipoppetjes gemaakt. Eén was Moulijn en één was mijn grote held Van Hanegem. Uren heb ik met links geoefend op een kromme bal zoals Willem die geven kon. Buitenkant links, helaas zie je dat bijna nooit meer.
Rotterdam, de stad van mijn club. Ooit kreeg ik van een goede vriend een boekje met de titel ‘Het Feyenoord Gevoel’. Rotterdam is daar een belangrijk onderdeel van. Lex moest wel Feyenoordfan worden, samen naar de training gaan kijken en op de foto met een jonge Kuyt, Van Persie en natuurlijk Bosveld. Ook het bezoeken van de wedstrijden was prachtig. De spanning; wat gaan ze doen? Soms vrolijk, maar ook vaak boos en teleurgesteld terug naar huis. Maar altijd met een mooi gevoel naar Rotterdam.
Niet alleen als voetbaltempel is De Kuip mooi. Ik heb het genoegen gehad om er tot tweemaal toe Bruce Sprinsteen te zien en horen. Hij past perfect in die stad. Gaan tot hij erbij neer valt, 3,5 uur lang optreden, de mensen waar voor hun geld geven. Prachtig zoals hij sprak over zijn stad na 9/11 en de vergelijking maakte met het hart van Rotterdam.
Vroeger hoorde ik wel eens mensen spreken over die dag, over het opruimen van alle puin et cetera. Maar altijd met een mooi gevoel naar Rotterdam.

 
Later is een van mijn beste vrienden in Rotterdam gaan wonen. Ook haar bezoeken zijn altijd feest. We zien elkaar veel te weinig, maar voor mij betekent onze vriendschap heel veel.
Ooit hulp gehad voor iets wat ik nooit zal vergeten, zonder vragen één telefoontje en zij was er. Dat zijn de echte mooie mensen voor mij. Puur toeval, maar we rijden bijna op dezelfde fiets. Zonder het te weten van elkaar. Dus altijd met een mooi gevoel naar Rotterdam.
Mijn laatste mooie Rotterdam-ervaring heb ik al eerder vernoemd. De ploegenpresentatie van de Rabo’s. AHOY met de zesdaagse, met muziek van Billy Joel en Joe Jackson, de Dire Straits en ga maar door. Altijd met een mooi gevoel naar Rotterdam.
Maandag 20 april dus voor het eerst met een rotgevoel naar mijn favoriete stad. Gelukkig samen met Karin. Ik denk dat ik zonder haar niet was gegaan. Onze eerste avond uit was in deze stad. We gingen naar de film: Stop Making Sense van de Talking Heads.
 
Zonder de mooie grote haven was de huidige varkenssector niet zo groot geweest. Door de haven hebben we altijd goedkoop voer kunnen maken van allerlei schroten en hullen. Gek eigenlijk dat industrie, voeding en landbouw zo afhankelijk kunnen zijn van een haven. Voor het maken van veevoer drukken de grondstoffen en de logistiek zwaar op de kostprijs. Die voorsprong die we altijd gehad hebben in de sector is te danken aan de haven.
 
Wat we gaan doen weet ik nog niet. Over 14 dagen gaan we terug. Misschien wel op de fiets, zei ik. Dan heb ik geen last van de files. De oncoloog zei dat hij nog nooit, nog nooit iemand in zo’n goede conditie had gezien op zijn spreekuur. En conditie is de belangrijkste factor om het lang vol te houden.
Een mooie afsluiter van het gesprek. Het geeft weer kracht om door te gaan op de ingeslagen weg.
Goof en Cora, jullie hebben gelijk, we gaan door met sporten, conditie bouwen.

Reacties

Janneke28 april 2009 Het was een geweldige tocht zondag. Ik hoop dat jij er ook van genoten hebt Herman. Wij hebben er in ieder geval van genoten: met z'n drietjes klimmen en dalen. Wat dat betreft is fietsen net als het leven zelf.
Herman, ik hoop dat jouw klim op 4 juni symbool staat voor jouw geluk, met Karin en de kinderen. Want dat verdien je!
Groetjes van Janneke, Wim en Harm

Voor iedereen die heeft meegefietst: bedankt voor jullie steun
Patrick de Vos26 april 2009 Als het me maar even wat moeilijker wordt in mijn benen denk ik aan jou Herman.......wat gaat er allemaal in dat bolletje van je om denk ik dan en ach......wat zeur ik dan over een wat naar gevoel in mijn benen.....dat is gewoon weer over de volgende morgen.

Op 4 juni rijdt ik dolgraag met een kerel zoals jij die berg op......wat krijg ik van jou een energie....ongelofelijk veel.
Michiel nooijen26 april 2009 Het was een hele mooie tocht met wat heuvels en dalletjes.
In de varkenshouderij wel bekend.
We wensen je veel sterkte in de toekomst en zet m op tijdens de klim naar de top, laat het niet de laatste zijn.
Vriendelijke groeten,
Michiel Nooijen & Rianne Krol-Nooijen
Marianne Daalderop25 april 2009 Het is ongelofelijk hoe jij overal kracht weet uit te halen. Het is een eer jouw teammaatje te mogen zijn voor de Alpe d'huZes. Zondag maken we er een mooie tocht van!
liefs, Marianne
Marco Koolen25 april 2009 Voor alle renners; heel veel succes zondag. Mensen met het hart op deze plaats zijn de kopgroep!
@Herman; laat zien hoe het moet ;-)
westenbrink geert24 april 2009 herman, zie jullie zondag in ottersum, weer wordt goed.
Een dag waarin de sector solidariteit kan laten zien.
groeten geert westenbrink

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring