Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 152.678,00
Aantal teams 37
Aantal deelnemers 275
gepost op 29 juni 2009

Het zwarte gat

“Ben je niet bang dat je in een zwart gat terecht komt na 4 juni?” Als die vraag gesteld werd, dacht ik er niet over na. Ik wilde er niet over denken. 4 juni is het doel en daarna zien we wel verder.

Mijn termijnplanning is duidelijk korter geworden, dat geef ik graag toe.
Maar denken over wat er allemaal mis kan gaan heb ik naast me neergelegd.
Mijzelf bezig houden met de mooie dingen die kunnen gaan gebeuren en vooral met de mooie dingen die nu gebeuren is veel leuker. Geeft me ook veel meer kracht.

Ook nu vragen mensen nog steeds aan mij of ik niet in een zwart gat terecht ben gekomen.“Wat doe je nu?”, vraagt men met een toon van ‘wat moet je nu gaan doen’.Wees niet bang, ik ben al weer bezig met 2010. Weer een nieuwe actie. Geef me nog even de tijd en ik vertel er meer over. Duidelijk lange termijnplanning.
 
Wat ik jullie wel wil zeggen is dat ik nu nog meer fiets. Gisteren 100 kilometer. In mijn eentje ben ik lekker koffie gaan drinken bij een vriend. Dus wel even halverwege gerust en genoten van de koffie en het gezelschap.Daarbij gaan we binnenkort naar Italië op vakantie. De fietsroutes heb ik al uit gezocht met Lex en ook daar zal geklommen worden. Een bezoek aan Verona met een opera in de arena staat ook op het verlanglijstje. Allemaal leuke dingen zult u zeggen en dat is ook zo. Je moet nooit te lang tijd besteden aan vervelende dingen.
 
Je hebt zelf de keuze en er zijn volgens mij drie opties voor niet leuke dingen:
 
A         Niet meer doen.
B         Leuk maken.
C         Niet meer over zeuren.
 
Er is geen standaard keuze voor niet leuke dingen maar als je iedere keer één van deze oplossingen kiest kom je heel ver. Zoals ik al schreef in mijn vorige stuk over de ezel.Hij zit vast en ik ben op die berg aan het fietsen uit eigen vrije keuze en dat voelt heel goed als je zelf de keuze maakt.
 
Nu het antwoord waarom ik zeker niet in een zwart gat kom te vallen.
Afgelopen woensdag heb ik gefietst met mijn buurman Bart. Het volgende voorval geeft aan wat ik tegen, … nee, aan het zwarte gat ga doen.
We reden samen ons rondje duinen. Bij de IJzerenman in Vught aangekomen staan er vier vrouwen, van rond de 40, te rekken en te strekken voor hun looprondje.We rijden ze tegemoet en bij het passeren zeg ik vriendelijk : “Goedemorgen dames”. Bart rijdt achter me en begint, net als een paar van de vrouwen, te lachen. Wat blijkt, van schrik heeft één van de dames haar telefoon en waterflesje laten vallen. Bart zei dat het er allemaal grappig uit zag. Nog geen 5 minuten later, worden we bijna door een busje van de fiets gereden. Wij hadden voorrang maar de man had, denk ik, haast. Gelukkig is er niets gebeurd en gaan we verder langs het kanaal. Binnen vijf minuten tijd vrolijkheid, angst en boosheid te gelijk.
 
In mijn sportgroep van maandag en donderdag zit een man die altijd het zelfde shirt draagt.Net als ik trouwens. Op mijn shirt staat “Nekkie eraf”, de spreuk van Michael Boogaard als hij echt op was. Ik heb het shirt vorig jaar september gekregen na afloop van ‘Boogie’s extreem’, de tourtocht van Michael. Dat was de eerste keer sinds lange tijd dat ik weer boven de 100 kilometer had gefietst. Vanaf dat moment durfde ik voor de Alp te gaan.
 
Op het shirt van mijn medesporter staat een nog veel mooiere tekst van Gandhi :
 
Wees de verandering die je in de wereld wil zien.
 
Juist, nu ben ik er. Daarom weet ik niet wat een zwart gat is. Wil ik het niet weten.Er is namelijk werk aan de winkel!
 
Hier zijn een paar belangrijke doelen voor mij:
 
Doel 1:
Iets doen voor mensen die moeten leren leven met en na de ziekte kanker.Daar is veel geld voor nodig en vandaar de nieuwe actie voor 2010. Daarnaast is sporten heel belangrijk. Voor mij is dat fietsen, maar dat kan ook gewoon wandelen zijn. Blijf in beweging. Het geeft zoveel energie en kracht.
 
Doel 2:
Ooit had je een sticker met de spreuk ‘vriendelijkheid kost geen geld’.Vrolijke gelukkige mensen zijn veel mooier, gezonder en tot veel meer in staat.Als ik alleen met vrolijke mensen wil om gaan, blijf ik vriendelijk groeten.Verras een ander positief, het heeft een verrassend effect op hem of haar, maar ook op jou.
 
Om af te sluiten nog even, voor de maandagochtend, een spreuk van Gandhi:
 
Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.
 
Weg zwart gat, hier is de energie!

Reacties

Janny Bakker14 juli 2009 dag Herman,
Wat kan jij prachtig schrijven. Ben onder de indruk van je positieve verhaal over "het zwarte gat". Hiermee stimuleer je iedereen die te maken heeft met ziekte of tegenspoed.
Hartelijk bedankt, Janny (quiltvriendin van je moeder)
Peter2 juli 2009 Goede morgen Herman,

Man wat laat jij zien aan anderen dat je bijna alles kunt als je maar in je kracht kunt blijven. Het inspireerd mij in ieder geval om een mogelijk klein zwart persoonlijk gaatje met frisse moed dicht te gooien en in beweging te komen. Jij maakt het verschil. Dank je wel, peter

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring