Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 959.552,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 5 maart 2009

Geld maakt niet gelukkig

Dat klopt niet helemaal, want de laatste tijd kom ik er iedere keer weer achter dat geld wel degelijk gelukkig maakt! Als je inmiddels al meer dan 50.000 euro aan sponsorgeld binnen hebt gehaald, dan geeft je dat namelijk een heel goed en gelukkig gevoel. Zeker in het geval van de hele bijzondere giften. Zaterdag kreeg ik er weer zo een.

 

Vorige week kreeg ik een mailtje van Geert, of ik voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dongen even in de kleedkamer wilde komen. Geert is een oud-klasgenoot van Lex, hij woont nog geen 400 meter bij ons vandaan. Geert is verdediger en als ik zeg verdediger dan bedoel ik ook verdediger. Zijn achternaam is Brand. Ik weet niet zeker of het er iets mee te maken heeft, maar als er achterin een brandje geblust moet worden, dan is Geert de man die dat klusje klaart. Zeg maar een Jaap Stam, maar dan met veel haar en geen tatoo’s. Niet lullen, maar poetsen!

 
Dus ik ging zaterdag voor de wedstrijd wat eerder naar SvSSS. De C1 speelde nog en de B1 moedigde ze aan. Nadat ik even met de leiders en een moeder had staan praten kwamen de mannen de kantine binnen. Altijd een betere plek dan de kleedkamer, nietwaar? Naast me zegt een van de leiders: “Ben benieuwd wie het woord neemt”. Ik denk direct aan Geert, maar zeg niets. En inderdaad: Geert neemt het woord.
Je weet eigenlijk al wat er gaat gebeuren, je stelt je er op in, je hebt je bedankje al klaar en in je hoofd. En toch komt het hard aan. Boem! Recht in je hart. Veertien bijna-kerels van 15, 16 jaar. Ze kijken allemaal naar je met van die ogen die zeggen: “Kut, wat moeten we nu doen?”.
Ik krijg een mooie kaart overhandigd, met een elftalfoto op de voorkant en de tekst “Herman succes”. Binnenin staan alle namen en samen hebben ze een bedrag opgehaald van 80 euro.
Ik neem bij veel wedstrijden foto’s van de jongens. Vaak staat er op de avond na de wedstrijd al een vraag op het gastenboek van hun site: ”Hey Herman, heb je de foto’s al?” Het is ook een elftal waarvan veel ouders langs de lijn staan en genieten van de wedstrijd. Een mooie groep, zowel ouders als kinderen.
 
Kijk maar eens op hun site: http://svsssb1.come2me.nl/.
 
Tegen Yannic, Stefan, Geert, Cristian, Bart K, Roel, Robert, Simon, Guus, Remon, Rens, Bart H en Martijn wil ik graag zeggen: Super, jongens! Jullie hebben iets heel moois gedaan.
Het seizoen is al prachtig en kan prachtig eindigen en dit zal ik nooit meer vergeten.
 
Geld maakt dus wel gelukkig. Vooral als je het op zo’n manier mag ontvangen van zulke mooie mannen.

Reacties

Roger Engelberts12 maart 2009 Dag Herman,

Chapeau voor alles wat je doet. Geld maakt pas gelukkig als het een echt verschil maakt. Ik citeer m'n schoonvader, ex-boer Koos van Bergen: ,,Wa hedde an un miljoen als ge nie kunt poepe.'' En bovenstaand geld maakt echt een verschil; richtinggevend voor onderzoek. Ga zo door. Nil volentibus arduum.
Liesbeth5 maart 2009 Inderdaad een prachtig stuk zoals Christian het zegt. En als er iets is wat we van jou kunnen leren is het positief in het leven staan en ergens voor gaan. En die goede raad zal ik ook zeker proberen op te volgen. Tot de volgende wedstrijd.
Cristian5 maart 2009 Herman, mijn complimenten, niet alleen voor dit prachtige stuk, maar voor alles wat je doet. foto's die je maakt, hoe je ons zo vaak mogelijk aan komt moedigen, maar bovenal, hoe je je inzet voor deze BIG challenge, Chapeau!
Groeten, Criss
Pascal en Marijke5 maart 2009 Lieve Herman,

Tranen in mijn ogen, brok in mijn keel en geen woorden meer over!! Gewoon prachtige woorden van een pracht vent!
Herman, je bent een kanjer!

Liefs,
Pascal en Marijke
Geert5 maart 2009 Herman,
Naast dat ik zeer vereerd ben met de complimenten wil ik zeggen dat het een prachtig stuk is!
Ik denk dat ik ook namens heel het team spreek als ik zeg dat juist jij het verdiend hebt.

Geert

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring