Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 152.678,00
Aantal teams 37
Aantal deelnemers 275
gepost op 22 november 2009

BIG Challenge symposium op Landbouw Vakbeurs goed bezocht

Actie ‘Doneer een big’ levert bijna 10.000 euro op

De Landbouw Vakbeurs in de Bossche Brabanthallen trok dit jaar maar liefst 30.463 bezoekers. Bij de opening van de beurs werd de Nederlandse varkenshouderij vertegenwoordigd door 550 ondernemers uit de sector. Het BIG Challenge symposium ‘Een heel andere kijk op gezondheid’ op donderdag 15 oktober trok nog eens 80 mensen uit diezelfde sector. Grote afwezige was Herman Houweling, die daardoor ook de presentatie van de ‘varkenssector wielrenploeg’ miste.

De BIG Challenge is nog steeds het kindje van Herman Houweling. Van zijn persoonlijke strijd tegen kanker maakte hij een opgave voor de hele varkenssector, ‘zijn sector’. Meer dan 100.000 euro wist de sector in 2009 op te halen voor de strijd tegen kanker. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. De BIG Challenge 2010 kreeg op de Landbouw Vakbeurs alvast gestalte in enkele spinoffs. Zoals het symposium ‘Een andere kijk op gezondheid’. Op ludieke wijze geleid door gastvrouw  Betty, die daarmee een van een operatie herstellende Herman Houweling verving.
Verschillende sprekers kwamen tijdens het symposium aan het woord. Zo wist Peter Kapitein, ambassadeur van de Nederlandsche Bank en de Alpe d’HuZes, het publiek te boeien door in zijn verhaal op geheel eigen wijze de link te leggen tussen kanker en De Nederlandsche Bank. En gingen wielrenner Maarten Tjallingii uit de Raboploeg en Coen van Veenendaal, trainer, coach en voorzitter van de Alpe d’HuZes, in op het thema sport en gezondheid.

‘Doneer een big’
De BIG Challenge stand op de Landbouw Vakbeurs werd bemand door studenten van HAS den Bosch. Met succes wisten zij hun actie ‘Doneer een BIG’ te promoten en bijna € 10.000,- op te halen voor de strijd tegen kanker. Daarnaast lieten onder andere Marianne Vos, Marlies van Zeeland (BzV) en leden van de Rabo Wielerploeg hun kunstzinnige aanleg zien door in de stand schilderijen te maken. Op de site van BIG Challenge kan binnenkort een bod worden gedaan op die schilderijen, maar ook schilderijen gemaakt door Herman Houweling. Belangstellenden wordt aangeraden om de site www.bigchallenge2010.nl  dan ook goed in de gaten te houden.

Eigen ploeg
De Alpe d’HuZes is een jaarlijkse wielerrit, waarbij ex-kankerpatiënten een poging doen de enige echte ‘Nederlandse berg’ Alpe d’Huez te bedwingen. Afgelopen juni trad de varkenssector daarbij onder het mom van de BIG Challenge 2009 op als een van de sponsors. Maar in 2010 zal ze bovendien acte de présence geven met een compleet eigen team. Het team, bestaande uit Herman Houweling, Pieter Vlemminx, Frans van Dongen, Toine van Toor, Frans Dirven, Hans Banken, Mathee Kamp, Jos Jongerius, Wijnand de Bruyn, Wyno Zwanenburg, Marc Bossers, John van Paassen, Marga te Velde, Rochus Kingma, Michel Schoneveld en Janneke Jansens, werd tijdens het symposium aan het publiek voorgesteld. Het team is nog niet volledig, in totaal bestaat het team uit 24 personen.


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring