Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 916.894,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 8 februari 2009

Bedankt!

“Vergeet niet alle sponsors te bedanken”, zei mijn vrouw Karin al twee weken geleden tegen mij. Ze kent me: enthousiast ergens aan beginnen en dan vergeten de mensen en bedrijven die hun steun hebben betuigd, te bedanken. Vorige week kreeg ik er nog een ‘reminder’ bij. Lindy, mijn regulateur voor de website bij Imagro, vroeg mij een stukje te schrijven als bedankje voor alle sponsoring.

Nu lijkt het schrijven van een stukje misschien een simpel klusje, maar voor mij is het een hele bevalling. Waar en hoe te beginnen? Hoe kun je de mensen die zich spontaan als sponsor hebben aangemeld nu op passende wijze bedanken voor hun geweldige steun? En hoe vertel je dat er nog veel meer nodig is om onze doelstelling te behalen?

Het opwerpen van drempels was daarmee begonnen. Niet slim, ik weet het, maar op de een of andere manier overkomt het je gewoon. Gelukkig werd ik gered, door een artikel in de krant dat eigenlijk alles zegt. Want wat stond er?
 
KANKER IS NU DOODSOORZAAK NUMMER ÉÉN
Kanker heeft hart-en vaatziekten ingehaald als doodsoorzaak nummer één. Vorig jaar stierven, tot en met oktober, 33.900 mensen aan kanker.
 
Ik ben geboren in Brandwijk, woonde in Ameide, zat 1 jaar op school in het Limburgse Horst en woon nu al meer dan 20 jaar in Udenhout. Bij het lezen van het artikel besefte ik dat kanker jaarlijks alleen al in Nederland net zoveel dodelijke slachtoffers eist, als dat er aan inwoners in al deze mooie dorpen wonen. Daarom, en daarom alleen, moeten we proberen om hier iets tegen te doen. Ik zeg dat, ik schrijf het, maar vooral ook voel ik het zo.
 
Precies om die reden was ik de campagne begonnen en wilde ik dat bedrag van € 100.000,- inzamelen. Daarbij ‘moet je doen, waar je goed in bent’; één van die dingen die ik vanuit thuis mee heb gekregen. Dus aan de slag, een campagne starten en geld inzamelen!
Daarom moet Lance ook weer gaan fietsen, of we het nou het leuk vinden of niet. Jaarlijks bijna 8 miljoen doden wereldwijd, dat kán niet, mág niet, dus moeten we er iets aan doen. Die aantallen móeten omlaag.
 
De eerste sponsors en donateurs hebben zich aangemeld. Onze speciale dank gaat dan ook uit naar die mensen. Maar we hebben nog veel, veel meer nodig om de strijd tegen kanker optimaal aan te kunnen gaan. Dus hebben we ook meer sponsors nodig. En een goede mond-tot-mond reclame. Iedereen die mij kent – ofwel van de Alpe d’HuZes of het KWF -, vraag ik dan ook: vertel het voort. Wijs mensen op deze site, zodat ook zij hun bijdrage kunnen leveren.
 
We zijn op weg, maar de top is nog niet in zicht!
 
Warme groeten
Herman Houweling

Reacties

marijke10 februari 2009 Lieve Herman

Wat geweldig om te zien hoe goed jouw initiatief loopt. Ik ben echt diep onder de indruk!

In de inmiddels ruim 32 jaar (!) dat ik je ken is bij mij de stellige overtuiging gegroeid dat een "beetje" wilskracht en een "beetje" doorzettingsvermogen geen slechte eigenschappen of karaktereigenschappen zijn.

Ik denk dat het tijd wordt jouw initiatief op mijn werk maar eens onder de aandacht te brengen, hopelijk met financieel resultaat. Dat laat ik je snel horen.

Het belangrijkste blijft (volgens mij) dat jij samen met je gezin deze tijd goed doorkomt, of het nu goed gaat of minder goed gaat met jou,

heel veel liefs


marijkehenk mentink10 februari 2009 Afgelopen week was ik op de Hengstenkeuring in Den Bosch. Ik heb diverse varkensbekenden gezien en verteld over jouw initiatief. Ik hoop dat het gaat helpen om de top te bereiken.
Groeten van Cilia en Henk

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring