Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 416.524,00
Aantal teams 23
Aantal deelnemers 182
gepost op 12 oktober 2018

John van Paassen wil met varkensteam de berg op

Varkenshouder John van Paassen gaat voor de derde keer met BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d’HuZes beklimmen. Zijn ambitie is om dat te doen met een compleet team van varkenshouders. “Met Herman is het ooit zo begonnen. Hoe mooi zou het zijn als we dat voor elkaar krijgen.”

Voormalig POV-voorzitter Ingrid Jansen heeft zich al aangemeld en John heeft goede hoop dat de komende maanden voldoende collega’s aanhaken. “Varkenshouders uit het hele land zijn welkom. En ik wil ze graag advies geven rondom trainingen en binnenhalen van sponsorgeld.”

Wat dat laatste betreft is John zelf al flink aan de slag gegaan. Zaterdag 20 oktober organiseert hij in zijn dorp Vlierden (Noord-Brabant) een dorpsquiz met dienstenveiling. Zijn lijst aan mensen die diensten aanbieden is lang en divers; van een vracht drijfmest ophalen (inclusief VVO!) tot een optreden als Ballonnen Clown. Hij hoopt ruim de helft van de benodigde €5.000 binnen te halen.

John is er op tijd bij, maar met reden. “Ik wil het sponsorgeld zo snel mogelijk voor elkaar hebben, voordat de trainingen beginnen.” De organisatie vergt een grondige voorbereiding en als ervaren BIG Challenger weet hij hoe hij mensen moet enthousiasmeren. “Ik heb een groepje van een paar man om me heen die de avond mee helpen organiseren. Op die manier straalt het heel snel uit.” Dat is overigens ook het voordeel van BIG Challenge; een vast team vrijwilligers helpt met allerlei activiteiten zoals pr, accommodatie en trainingen.

Volop tegenaan
In zijn directe omgeving is John gelukkig nog niet met kanker geconfronteerd. Juist dat motiveert hem om iets zich in te zetten voor Alpe d’HuZes. “We weten dat 1 op de 3 mensen een keer met kanker te maken krijgt. Ik ken genoeg mensen waar we helaas veel te vroeg afscheid van hebben moeten nemen. Als het mijn gezin het ooit mocht treffen, hoop ik ook dat er middelen zijn.” Dat hij nu anderen kan helpen geeft energie om er dit jaar weer volop tegenaan te gaan.

Tegen varkenshouders die twijfelen wil John nog zeggen: “Toen Herman mij 10 jaar geleden vroeg dacht ik geen tijd te hebben. Maar kun je dat zeggen tegen iemand die weet dat hij gaat sterven? Het is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan.” Sterker nog, eigenlijk vindt John dat iedereen een keer in zijn leven de Alpe op moet. “Eigenlijk zoals veel mensen een keer naar Mekka of Lourdes gaan.” Varkenshouders die interesse hebben of zich aan willen melden kunnen contact met John opnemen via paashof@planet.nl.

Aftrap in Wageningen
Iedereen is zaterdag 20 oktober van harte welkom, al is het alleen al om inspiratie op te doen. Het kost slechts €5. “Ik noem het een donatie, vanzelfsprekend voor Alpe d’HuZes.” De officiële aftrap van BIG Challenge 2019 is een kleine maand later, namelijk zaterdag 10 november in Wageningen. Daar zijn nieuwe deelnemers, vrijwilligers, twijfelaars of geïnteresseerden van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.bigchallenge.eu.


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring