Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 770.302,00
Aantal teams 24
Aantal deelnemers 183
gepost op 7 maart 2019

‘Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn handjes voor nodig’

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen voor Alpe d’HuZes en BIG Challenge. Fietsers, lopers, supporters, kinderen, echt iedereen. Wil je echt betrokken zijn, blijf dan niet aan de kant staan, maar meld je aan voor het vrijwilligerswerk. Voldoening is verzekerd. 

Een ervaringsdeskundige is Lies van Schaik. Tien jaar geleden werd ze met kanker geconfronteerd en in 2013 ging ze voor de eerste keer met BIG Challenge mee. “We hebben toen natte sponsen uitgedeeld, maar dit ging allemaal nog wat minder professioneel dan het nu gaat.” Gegrepen door het BIG Challenge-gevoel maakten Lies en Ko, die inmiddels was opgeknapt van zijn ziekte, nadien elk jaar de rit naar de Alpe. Menigmaal is ze de berg zelf opgelopen maar het vrijwilligerswerk stond en staat centraal.

Lies heeft inmiddels de afgelopen jaren zo’n beetje alles gedaan wat er te doen is. Belangrijke werkzaamheden tijdens de dag zijn de bemanning van het oppep- en entertainment. Ook heeft ze voor Alpe d’HuZes meegeholpen met het vlaggen in de bochten. Maar ook in de week zelf is er van alles te doen, zoals verkoop van BIG Challengespullen. “Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel handjes voor nodig.”

Gevraagd naar wat ze het leukste vindt, geeft ze aan: “Overal waar veel mensen bij elkaar komen.” De verkoop van kleding in het Palais du Sport is wat rustiger maar niet minder bijzonder. “Daar hoor je ook veel verhalen, ook van mensen buiten de agrarische sector.” Het verkooppunt en klaarmaken van de kaarsjes voor in de bochten maakt veel indruk.

Dit jaar is dus de zevende keer dat Lies en Ko erbij zijn. Dit jaar wordt speciaal omdat Ko ook de Zes gaat lopen in het pluimveeteam. “Ik zal er die dag zijn om hem aan te moedigen. Maar tussendoor zal ik ook zeker meehelpen waar het nodig is.” Deze editie heeft nog een extra lading aangezien een collega geconfronteerd is met borstkanker. Daar laat haar nogmaals voelen waar we het allemaal voor doen. “Haar behandeling is mede mogelijk gemaakt door geld vanuit Alpe d’HuZes.”


Het werk voor BIG Challenge bestaat uit:
-Het hele jaar hulp bij sponsoracties (verkoop t-shirts en promotieartikelen tijdens open dagen op bedrijven, braderieën, jaarmarkten e.d.).
-Tijdens de koersweek is het vooral opbouwen en bemensen oppeppunt en entertainmentpunt, begeleiding fietsritten en organisatie van de motivatiebijeenkomst.

Meld je hier aan als vrijwilliger voor BIG Challenge of stuur een berichtje naar info@bigchallenge.eu voor meer informatie.


Reacties

Johan en Nelly Beerten13 maart 2019 Wij hebben in 2011 en 2012 meegefietst bij de Big Challenge en in 2013 vrijwilligerswerk gedaan.
Nu willen we door omstandigheden weer vrijwilligers werk komen doen.
Vriendelijke groeten Johan en Nelly Beerten

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring