Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 767.975,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 330
gepost op 19 januari 2020

In Memoriam - Nic Salden

Een gedreven ambassadeur met een groot warm hart

We zijn heel verdrietig door het overlijden van Nic Salden. Op dinsdag 14 januari 2020, na een wandeling in het Vietnamese Hanoi, werd Nic getroffen door een hartstilstand. Twee dagen na zijn 67e verjaardag. Een gedreven ambassadeur van BIG Challenge met een groot warm hart is van ons heen gegaan. 

Vanaf 2011 was Nic betrokken bij BIG Challenge. Hij was de grote aanjager van het De Heus-team. Elk jaar inspireerde hij een nieuwe club collega’s, vertelde hen over Herman Houweling en Hans Banken en de noodzaak om deel te nemen aan Alpe d’HuZes.

Elk jaar kreeg hij weer één of twee gemotiveerde teams op de been en op de fiets. Hij nam de teams op sleeptouw om het hele netwerk donaties te vragen en acties te organiseren. Met groot resultaat.
Ook stelde hij elk jaar zijn huis in Afferden – het hutje op de hei - open voor de start van de Alpe-trainingen. Menig fietser reed daar het eerste trainingsrondje. Ook de allereerste training van het allereerste team BIG Challenge in 2009 vond hier plaats. Het was hondenweer. Maar een borrel na elk rondje deed wonderen.

Dat hij met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelnam, is de verdienste van zijn collega Hans Banken. Hans had hem eind 2010 al gevraagd om in 2011 deel te nemen. Aangezien Nic vooral van mountainbiken hield, trok het beklimmen van een berg per racefiets hem niet persé. Maar het overlijden van Hans op 14 januari 2011 was voor Nic de reden om de knoop door te hakken, zich in te schrijven en een racefiets aan te schaffen.

Sympathiek als Nic was, besloot hij niet voor zijn eigen prestatie te fietsen, maar om Jimmy, de zoon van Hans, te begeleiden. Als 12-jarige mocht Jimmy meefietsen onder begeleiding. Twee jaar heeft hij hem op deze manier begeleid. Totdat Jimmy hem ‘eruit fietste’. 

Meerdere jaren was Nic op de berg, als deelnemer, vrijwilliger, captain van het De Heus-team en supporter van Bep en Sofie. Iedereen kon bij hem terecht voor een lach en een traan, een kwinkslag, een mooi verhaal, een guitige blik en een arm om de schouder. Altijd aanwezig, altijd betrokken en altijd bescheiden. Hij stond voor iedereen klaar; regelde van alles en nog wat. Van een donatie-actie in de Afferdense voetbalkantine, de fles champagne bij de laatste finish tot de geluidsinstallatie bij de motivatiebijeenkomst. Schouders eronder en gaan.

Tot onze vreugde werd Nic in 2018 hiervoor – en voor zijn vele andere vrijwilligerswerk - beloond met een Koninklijk lintje.

Afgelopen zomer ging Nic met pensioen en nam hij tijdens een receptie afscheid van zijn uitgebreide netwerk. Hij werd geroemd om zijn kennis, innemendheid, warmte en gastvrijheid. Wat hij ook liet zien, was hoe dankbaar hij was voor alle mensen die op zijn pad waren gekomen en de mooie momenten die hij met hen had beleefd. Prachtig om te ervaren.

Een echt afscheid was het overigens niet. Nic zat vol energie en had volop plannen. Naast dat hij nog wat klusjes had in zijn geliefde Vietnam, stapte hij in de sponsorcommissie van BIG Challenge, kwam er een nieuwe mountainbike en stortte hij zich op een nieuwe seniorfunctie: opa zijn.

Veel te vroeg moeten we nu écht afscheid nemen van Nic. We zijn dankbaar dat we hem hebben leren kennen, dat we bijna tien jaar met elkaar zijn opgetrokken en vrolijke én verdrietige momenten samen hebben beleefd. We zullen hem heel erg missen. Wat we zeker weten: het komende jaar op de Alpe wijst er een vinger naar de hemel als groet aan deze mooie, innemende en veelzijdige man.

Nic, doe de groeten aan Herman en Hans en vier samen een gezellig feestje!

Bep, Wil, Clair, Anne, Daan en Sofie, wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe.

Team BIG Challenge


Reacties

Truus schoonderbeek5 februari 2020 Lieve nicht Beppie, wat lees ik mooie verhalen over Nic,die mogen jullie koesteren,des te zwaarder jullie verdriet......
Ik heb Nic meegemaakt op ons pasgeleden familie reunie,in Achterveld,wat had hij heerlijke zalm klaar gemaakt op speciale manier!
Zo leuk gedaan ......
Ik heb je al eerder gecondoleert maar bij deze doe ik mijn kleine verhaaltje toevoegen!
Liefs en alle alle sterkte.....
Har Salden27 januari 2020 Namens de familie van Job Salden condoleer ik jullie met het overlijden van Nic.
Nic en ik waren klasgenootjes op de lagere school. Dagelijks liepen we samen door de “steeg” naar en van school.
Bovendien was Nic een achterneef.
Veel te jong is hij moeten gaan.
Ik wens Bep, kinderen en jullie allen heel veel sterkte met dit enorme verdriet.
Har Salden
Mieke Jetten26 januari 2020 Wat een intens verdriet. Zo plotseling, zo onverwachts.
Bep, kinderen en kleinkind, heel veel sterkte wens ik jullie toe!
Karin hoogervorst25 januari 2020 Lieve familie,
Gecondoleerd met dit grote verlies zo plotseling.
Wat zullen jullie deze man missen. Een ding is zeker hij zal niet vergeten worden.
Heel veel sterkte en kracht toegewenst.
Karin Hoogervorst
Jan en lies Steinbusch - lebens uit guttecoven25 januari 2020 Bep -kinderen -en Fam
Niet te geloven wat wij hoorde in het dorp tot wij zijn broer THEI tegenkwamen
En die het deed bevestigen dat NIC was overleden
Heel veel sterkte wensen wij jullie voor nu en de toekomst
NIC rust zacht
Boudewijn Wajer23 januari 2020 Beste familie,
Ook ik wil jullie graag als voormalig klasgenoot condoleren met dit verlies. Hij had ons nog aangeboden om te helpen met het organiseren van de voorgenomen reünie waar we hem erg zullen missen.
Wat blijft is de herinnering aan een fijne, vrolijke en zeer actieve man.
Veel sterkte in de komende tijd.
Rien van Uden22 januari 2020 Ook ik was een klasgenoot van Nic op het Kleesj in Sittard. Verbijsterend was het te lezen dat hij er ineens niet bij kon zijn bij onze geplande reünie.
Prachtig is het te lezen wat hij allemaal deed. Wat een pracht kerel!
Veel sterkte voor degenen die hij moest achterlaten.
Ben Schols22 januari 2020 Wat erg..... Ik kende Nic niet van de BIG Challenge. Wij waren klasgenoten in de eindexamenklas B5b2 op het Bisschoppelijk College in Sittard. In 1970 deden we eindexamen, en daarom komt er binnenkort een reünie, omdat het 50 jaar geleden is. Nic verheugde zich net als anderen en ik enorm op die reünie. Hij zal enorm gemist worden..... Alles wat er in dit memoriam over Nic is geschreven, is tekenend voor hem, zó was hij. Ook al toen we pas 18 jaar waren, was hij een hele fijne vent. Mijn vrouw Emmy en ik wensen Bep, de kinderen, zijn familie, heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.
Margriet Hoffmans22 januari 2020 Lieve familie,
Wat een intens verdrietig bericht.
Van harte gecondoleerd met het plotseling overlijden van Nic, BC-er in hart en nieren. Bewaar heel veel mooie en fijne herinneringen aan Nic gedurende de afgelopen jaren. Wens jullie heel veel sterkte en kracht.
Jos / Anny Martens Jongen21 januari 2020 Gekondoleerd met overlijden van Nick Salden !
Afscheid is altijd moeilijk en nu wordt het zwaar om de persoon waarom het hier gaat ! De fantastische herrineringen die Jullie met hem hadden getuigen zijn kakaktor !
Heel veel liefs en sterkte voor “Allen “
Jos Anny / Buchten
Marian Muyres21 januari 2020 Als Zus kan ik alleen maar zeggen dat bovenstaade tekst helemaal klopt
Niets is overdreven
Hij was nog veel meer dan dit
Een geweldige broer voor al zijn broers en zussen en hun partners in al zijn bescheidenheid. Een geweldige warme en vrolijke authentieke persoonlijkheid
Wat een verdriet hem te moeten missen

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring