Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 943.935,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 19 november 2020

In het gewone verbergt zich het schone

Mijn vorige bericht dateert van meer dan twee maanden geleden. Graag hanteer ik het principe “Geen nieuws is goed nieuws”. Helaas ging dat voor de afgelopen maanden niet op. 

Er is veel gebeurd. Ik ga niet alles hier delen want dan loop ik het risico dat het een “en toen en toen en toen verhaal” gaat worden. Ik beperk me tot de stand van zaken.

Twee weken geleden ben ik thuis gekomen na opnieuw tweeëneenhalve week opname in het VUmc. Het waren weken waarin het ene slechtnieuwsgesprek gevolgd werd door het volgende: nieuwe leverabcessen, een groeiende tumor en uitzaaiingen op het buikvlies. Met die uitzaaiingen vervloog onze hoop op de laatst overgebleven behandelmogelijkheid, de MRI-gestuurde bestraling.

Ik ben naar huis gegaan met opnieuw een langdurig intraveneus antibioticatraject en dit keer ook een leverdrain. Ondanks alle toeters en bellen ben ik blij weer thuis te zijn. Ik vond dat ook deze opname weer lang genoeg heeft geduurd. Ik bedacht me dat, alle opnames van dit jaar bij elkaar opgeteld, ik van de tien maanden van 2020 er inmiddels twee in het ziekenhuis heb gelegen. Dat is veel. Deze opname was door de stapeling van slechtnieuwsgesprekken zowel voor mij als voor mijn gezin weer pittig.

Op dit moment wisselen slechte dagen zich af met betere dagen, dat geldt zowel fysiek als emotioneel. Op slechte dagen voel ik me kwetsbaar, dan voel ik dat mijn lijf het zwaar heeft. Op betere dagen ben ik blij met de veerkracht die dan weer voelbaar is. Het is en blijft een wankel evenwicht.

Ik ga me bezighouden met fijne dingen, voor zover mijn energie dat toelaat. Na een van de slechtnieuwsgesprekken uit de afgelopen periode moest ik denken aan een uitspraak van mijn vader die ook op zijn koningsschild van het gilde staat: “In het gewone verbergt zich het schone.” Dat zal voor die fijne dingen ook zo zijn: de gewone alledaagse dingen brengen me vaak het grootste geluk.

Inmiddels zit ik dus in de fase dat er geen behandelmogelijkheden meer zijn voor de tumor en uitzaaiingen die ik heb. Maar hierdoor ben ik niet minder gemotiveerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor BIG Challenge en daarmee voor Alpe d'HuZes. Integendeel, ik ga onverminderd door voor al die mensen die na mij die afschuwelijke diagnose krijgen. 

Wil je me daarbij helpen? Bestel dan het boekje “21 Bochten, verhalen over Alpe d’HuZes”: deze maand voor €15 inclusief verzendkosten (daarna €15 excl. verzendkosten) 

Deze verhalenbundel kun je bestellen via mail@genevieve-verberk.nl. Iedere euro telt in het onderzoek naar kanker dus bestellingen zijn meer dan welkom.


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring