Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 152.678,00
Aantal teams 37
Aantal deelnemers 275
gepost op 19 januari 2010

Herman Houweling overleden

Herman Houweling is maandagavond 18 januari in het bij zijn van zijn familie om 10 voor 8 ’s avonds ingeslapen. Herman heeft bijna drie jaar op een onvergetelijke wijze tegen kanker gestreden. Hij wilde niet ziek zijn en zette zich vol overgave in voor BIG Challenge 2009: zijn uitdaging, om samen met de Nederlandse varkenshouderij minimaal 100.000 euro bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kanker.

Hermans motto: ‘Opgeven is geen optie!’ Daarvoor is het leven veel te mooi. Des te meer een reden om tussen de chemokuren door dagelijks aan de lichamelijke conditie te blijven werken. De start van BIG Challenge 2009. Waarbij Herman twee passie’s met elkaar verbond: fietsen en de varkenshouderij. Herman was ervan overtuigd dat het ook de varkenssector goed zou doen, om eens een keer op een andere manier in het nieuws te komen. Samen ergens voor te gaan en een wezenlijke bijdrage te leveren aan een groot maatschappelijk probleem, namelijk kanker.

Hoogtepunt
Eén van de belangrijkste hoogtepunten in BIG Challenge 2009 is Hermans deelname op 4 juni 2009 aan Alpe d’HuZes. “Als ik boven op de top sta, wil ik met trots kunnen zeggen dat ook de Nederlandse varkenshouderij een wezenlijke bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.” Dat lukte. De berg bedwong hij twee keer op één dag. Daarnaast bracht Herman met ‘zijn’ sector meer dan 100.000 euro mee naar de top. Een recordbedrag in de Alpe d’HuZes-geschiedenis.
Een maand daarna is Herman samen met de schrijvers van het Alpe d’HuZes-boek bezig zijn verhaal en prestatie op papier te zetten. In oktober kreeg hij uit handen van Erica Terpstra het eerste boek overhandigd tijdens de bekendmaking van het eindbedrag.

Big Challenge 2010
Alpe d’HuZes en het succes van BIG Challenge smaakten naar meer. De energie die het hem gaf maar ook zijn omgeving, zijn collega’s en de sector was groot. In september 2009 bedwong hij samen met de Belgen twee keer de Mont Ventoux in het kader van
Ven2-4Cancer.
Zijn volgende plan was om met een eigen team uit de varkenssector mee te doen aan de Alpe d’HuZes 2010. In oktober presenteerde Herman het BIG Challenge-team van 24 fietsers uit alle geledingen van de varkenssector. Van dierenarts tot varkenshouder van adviseur tot journalist. Allemaal met een passie voor de sector en doordrongen van de noodzaak van kanker een chronische ziekte te maken. Dit team gaat op 3 juni 2010 de Alpe d’Huez beklimmen. Dit ter nagedachtenis aan Herman, ter promotie van de Nederlandse varkenshouderij en ten dienste van het kankeronderzoek.

Herdenkingsdienst
Big Challenge 2010 gaat door. Weliswaar zonder Herman in levende lijve, maar in zijn spirit. Dus blijf doneren op www.bigchallenge2010.nl. Daar is ook speciaal een condoleanceregister geopend voor Herman. Op zaterdag 23 januari zal er een herdenkingsdienst worden gehouden in zaal Bosch en Duin, Oude Bosschelaan 1, 5071 RP Udenhout. Aanvang 10.00 uur.


Reacties

Michiel Elenbroek20 januari 2010 Ad6-vriend Herman,
Ik mis je nu al...
Ik leerde je kennen tijdens de Tilburgse Wielervierdaagse voorjaar 2009 waar we samen de Ad6-kraam bemande. We bleken veel gemeen te hebben en hadden direct een klik.
Ik kwam je tegen bij voorbereidingen op Ad6-2009 op bijeenkomsten en op de fiets. We zagen er naar uit elkaar te onmoeten op de camping aan de voet van dé Alp. Daar liet je mij vervolgens kennismaken met Karin en je kinderen Lex en Loes. Ik vond het heel bijzonder om in die Ad6-setting een klein deeltje van jouw leven te zijn en was wéér vol bewondering voor jou, maar zeker ook voor Karin en je kinderen: jullie hadden tijd voor een stukje Brabantse gezelligheid, ondanks de gekte rondom jouw persoon!
En wat was ik trost op je toen je die avond in de tent je verhaal zo goed deed op het odium; daar excelleerde Herman, ook een beetje míjn vriend!
Het mooiste moment voor mij in het Ad6-verhaal was het moment dat ik in mijn 7e beklimming jou ontmoette: jij daalde (alleen) af na je 2e klim en ging vol in de remmen toen je mij naar boven zag zwoegen. Je gaf me de mooiste-knuffel-ooit en toen je vroeg wat ik daar eigenlijk nog op die berg deed, zei ik in een opwelling dat ik 'm nog één keer voor jou wilde klimmen. We keken elkaar aan en hadden beide tranen in de ogen....
Met dát beeld, Herman, ga ik nog heel lang en vaak aan je denken.
Wat ben ik blij dat ik je ontmoet heb en mij heb laten "infecteren" door je enorme kracht!
Ik wens Karin, Loes en Lex sterkte toe in de ongelooflijk zware tijden die ze nog te wachten staat. Ik hoop Lex (en Loes?) tegen te komen op de Fontys Sporthogeschool als één van "mijn' studenten, zodat ik een "stukje jou" daarmee tegen blijf komen én iets voor je kinderen kan doen.
Wat een ongelooflijke kanjer was en ben je!

Hans Post20 januari 2010 Ik krijg nu nog kippevel als ik denk aan het interview boven op de Alpe vorig jaar met Herman; wat een indruk maaktde deze man samen met zijn zoon op mij. Een groot en inspirerend mens is heen gegaan. Ik zal hem nooit vergeten.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring