Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 152.678,00
Aantal teams 37
Aantal deelnemers 275
gepost op 1 mei 2019

Fantastisch leuk Ardennenweekend met BIG Challenge

Eind april hebben ruim 40 BIG Challengers deelgenomen aan de zogenoemde Ad6 lusjes in de Ardennen. Dat betekent twee dagen flink hoogtemeters maken in een mooie omgeving en technisch bijgeschaafd worden door Laura Verhoeven. Ilona Braam is één van de deelnemers en kijkt terug op een mooie ervaring.

De Ad6-lusjes zijn inmiddels aardig beroemd in Alpe d’HuZes-land. Laura Verhoeven heeft rondom Trois Ponts zes routes uitgezet van elk zo’n 17 tot 28 kilometer lengte met flinke uitdagingen erin, zoals de Stockeu bij Stavelot. Deze klassieker, die ook steevast onderdeel is van Luik-Bastenaken-Luik, heeft enkele stukken met meer dan 20% stijging! Maar ook op andere routes waren percentages van 10 tot 20% te vinden. De organisatie is zeer tevreden over het weekend en verwacht volgend jaar weer te gaan.

Ilona Braam, lid van BIG Challenge 12 Pluimvee 1, vertelt graag over haar belevenissen. “De aankondiging kwam binnen via de site van BIG Challange dat er een trainingsweekend zou komen in de Ardennen. Aangezien ik een beginnend fietser ben meen ik dat ik niks kan missen. Want ik heb maar één doel en dat is de Alpe op fietsen. Dus wat over en weer geappt met onze pluimveeclub; het mooi team waarin ik bevoorrecht ben om mee te fietsen. De huisjes werden geboekt de voorpret voor mij was al begonnen. Donderdags vooraf heb ik spontaan van alles gekookt. Dat blijft toch echt een hobby van mij. Jan en Riek haalde ons op. De eerste vraag van Jan was: wat vindt hier voor een volksverhuizing plaats?

Aangekomen in het houten huisje met ons vieren alles geïnstalleerd. Langzaamaan druppelde iedereen binnen. We hebben tijden bekeken voor het vertrek van de clinics. Daarop besloten we om zaterdagmorgen om 6.30 uur met elkaar te ontbijten. Dat lukt best met 8 personen in een 4-persoonshuisje. De eieren mochten niet ontbreken: een kleine 40 hebben we dit weekend gegeten buiten al het andere gezonde eten.

De eerste daling ging starten en mijn hemel, dat was voor mij niet misselijk! Best grappig als je hoogtevrees hebt en je teamgenoot zegt: Goh Ilona, kijk eens wat mooi dat dal. Ik zeg het jullie ik heb heel, heel veel overwonnen dit weekend. Ik ben geen moment alleen gelaten. iedereen zorgt voor elkaar. Saamhorigheid voerde hier de boventoon. Hoe prachtig is dit?

Het was prachtig maar gelukkig ook afzien. Want stel je eens voor dat het geen pijn heeft gedaan met trainen? De uitleg van Laura Verhoeven was leerzaam. De woorden in de beugels en de v van veiligheid spoken nu nog door mijn hoofd.

Het cafeetje in het dorp was fantastisch, daar mocht werkelijk alles. Zaterdag zaten we tussen de recreanten van Luik-Bastenaken-Luik. Het café had zeker 5 centimeter water op de vloer; iedereen kwam als verzopen katten binnen. Maar niet getreurd het vrouwelijk oog wil ook wat. De ene kuit was nog gespierder dan de andere. Werkelijk, ik leer toch veel tijdens en na het fietsen. Zondags hebben we als afsluiting met 13 personen een uitgebreid stamppotbuffet van Riek mogen verorberen.

Het was een zeer leerzaam en geslaagd weekend. Het mooie van dit weekend was dat we regen, regen en oh ja nog hagel gehad. Kortom de vraag waar komt hier de zon op? Dit was pas maandagmorgen terwijl we naar huis reden.”


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring