Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 916.894,00
Aantal teams 38
Aantal deelnemers 331
gepost op 10 december 2019

Blog (6) Geneviève Verberk - Jaap mee in team Ellen!

BIG Challengeteam Ellen onze Topper blijft groeien! Na enige twijfel over de vraag hoe hij zoveel geld bij elkaar zou moeten krijgen, heeft ook onze zoon Jaap besloten mee te gaan. De berg zelf ziet Jaap niet als een belemmering maar als iets moois waar hij zijn krachten mee gaat meten. Wel ziet hij als een berg op tegen het streefbedrag van 5000 euro. “Mam”, zei hij: “hoe ga ik nu 5000 euro bij elkaar krijgen? Mijn vrienden zijn allemaal arme studenten. Die steunen me echt wel maar veel geld kunnen zij niet missen.”

Tja, daar had Jaap een punt. 5000 euro is niet niks om bij elkaar te fietsen. Arnold, de man van Ellen, die hem graag in ons team wilde hebben, heeft hem over de streep getrokken. Arnold in zijn app over Jaap zijn mogelijke deelname: “Het gaat er om dat we als team samen ons streefbedrag gaan halen. We trekken samen op en wij gaan Jaap helpen. Ik zou het echt mooi vinden als Jaap met ons mee gaat. Als Jaap doet wat hij kan doen wij samen toch de rest.”

Deze app trok Jaap over de streep. Zijn antwoord: “Top! Voeg me maar toe.” Jaap lijkt hierin niet op zijn moeder. Hij heeft heel wat minder woorden nodig dan ik om te zeggen wat hij bedoelt.

Ik vind het heel fijn dat Jaap meegaat in ons team Ellen onze Topper. Zijn besluit ontroerde me. Wat het extra mooi maakt, is dat ik door Jaap Ellen heb leren kennen. Ellen en ik kwamen elkaar voor het eerst tegen in de wachtkamer van de verloskundige. Allebei in verwachting van ons eerste kind. Wat later ontmoetten we elkaar weer. Jaap en Chantal en later Anouk en Eva gingen naar hetzelfde kinderdagverblijf. Van daaruit is onze vriendschap gegroeid. Mijn vriendschap met Ellen is dan ook onlosmakelijk verbonden met onze gezinnen. Het is mooi dat onze gezinnen over een dikke 6 maanden samen met BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d’HuZesweek gaan beleven. Ik kijk ernaar uit.


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners
  Contact   Privacyverklaring