Doneer hier tegen kanker

Zoek een team of fietser

Tussenstanden
Gedoneerd € 845.362,00
Aantal teams 22
Aantal deelnemers 220
gepost op 31 januari 2018

Bijzondere BIG Challenge-avond

Maandagavond 29 januari was er tijdens een BIG Challenge-bijeenkomst in Ede ruim tijd ingeruimd voor een presentatie door dr. Goof Schep van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Dr. Schep ging uitgebreid in op het belang van een goede conditie tijdens behandeling van kanker (zie ook reportage EenVandaag uit 2017).

Ook Lex Houweling – zoon van BIG Challenge-oprichter Herman Houweling – speelde in deze presentatie een rol. En daarmee is de cirkel in feite rond. Want waar Herman Houweling ooit startte met de actie BIG Challenge, heeft na 10 jaar zijn zoon Lex het stokje overgenomen. Hij memoreert de ziekteperiode van zijn vader en hoe Herman onder begeleiding van sportarts en onderzoeker Goof Schep zijn kankermoeheid overwon en weer ging wielrennen om vervolgens in 2009 tweemaal de Alpe d’Huez te beklimmen.
 
De theorie onder deze begeleiding is uitgegroeid tot een effectieve behandeling Fit bij kanker door Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het onderzoek heeft nog een Hermannetje (duwtje in de rug) nodig om echt groots op de Nederlandse zorgkaart te worden gezet. Dus wordt er hard gewerkt aan het indienen van een onderzoeksaanvraag bij het Alpe d’HuZes/KWF-fonds!

Als dat is gelukt, dan is met de actie die Herman in 2008 startte, een flinke stap gezet naar een wereld waarin de desastreuze gevolgen van kanker worden gemarginaliseerd.

 


Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Bericht:
 
Volg BIG Challenge op social media
     
Sponsoren
Filmpje
BIG Challenge in het nieuws
Partners